Közelebb Hozzád, Uram! – nagyböjti elmélkedések minden napra

1_0_769087.jpg

Újra itt van a nagyböjt és újra lehetőségünk van arra hogy kissé félrevonuljunk az élet zajos körforgásából, hogy elcsendesedve meghalljuk a Lélek szavát, mely egyre közelebb akar minket vonzani az Atyai házhoz, hogy ismételten megtapasztalhassuk a Vele való találkozás örömét.

S hogy kicsit bátorítsuk Önöket, hogy nekivágjanak ennek a néha nem túl egyszerű útnak, szeretettel ajánljuk figyelmükbe a Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodája által szerkesztett elmélkedéseket. Az Ifjúságpasztorációs Iroda már több mint 10 éve szerkeszti ezen gondolatokat adventben és nagyböjtben, melyeket annak idején a Szegeden tanuló egyetemista közösségek részére állítottak össze papok, egyetemisták, s az egyházmegyében dolgozó és tanuló világi apostolok. A cél az volt, hogy osszák meg egymással gondolataikat, érzéseiket, nem feltétlenül teológiai értekezéseket, hanem inkább személyes tapasztalatokat, melyek talán segítenek eligazodni a mindennapi életben.  Az egyetemisták aztán elkerültek tanulmányaik végeztével, de az elmékedések nem szűntek meg. Egy levelezőlista jött létre, melyre mindazok feliratkoztak akik továbbra is igényelték ezen gondolatokat és ma már a világ sok részére küldik el ezeket.

Ezentúl honlapunkon is megtalálhatják az elmélkedéseket, s bízunk benne hogy a mindennapokban segítségükre lesznek. Itt van hát az idő... döntsünk és induljunk!

About the author

maradmin

Leave a Comment