Padre Livio szeptemberi üzenete

4219166_orig.jpg

Kedves barátaim, október utolsó hetében Collevalenzában, ahol Boldog Reménység Anyja nővér hamvait őrzik, lesz a Mária Rádió 6. világkongresszusa, amelyen részt vesznek az öt kontinensen már működő 74 Mária Rádió delegációi, ezek: Európában 26; Amerikában 23; Afrikában 19; Ázsia-Óceániában 5+1 testvérrádió. A Kongresszuson részt vesz még hat delegáció, amelyek rádióadója még a projekt fázisában van: Lettország, Guinea, Libéria, Ghána, Benin, Radio Mariam webrádió (arab nyelvű).
Összességében mintegy 80 delegáció tanúskodik a Mária Rádió rendkívüli terjedéséről, amely világszerte kevesebb, mint három évtized alatt ment végbe.

A Kongresszus munkájának középpontjába elsősorban a Mária Rádió identitásának elmélyítését helyezi, amely mint máriás rádióadó az imádságot, az evangelizálást és az emberi fejlődést helyezi előtérbe, az önkéntességre és az isteni gondviselésbe vetett bizalomra épül. E tekintetben a magazinban bemutatjuk nektek azt a fontos dokumentumot, amely felvázolja minden Mária Rádió alapvető és elengedhetetlen vonásait, és amelyeknek minden Mária Rádiónak meg kell felelnie.
A Kongresszus csúcspillanata lesz a külön audiencia Ferenc pápával csütörtökön, október 29-én 12 órakor, amikor a vatikáni Kelemen-teremben találkozik a Mária Rádió minden küldöttjével. Már most köszönetet mondunk a Szentatyának ezért a kedves gesztusért, amely vigasztal és erősít bennünket. A pápával való találkozást szentmise fogja megelőzni 9 órakor a Szent Péter-bazilikában, ahol minden pap-igazgató koncelebrál. Mind az audienciát, mind a szentmisét élőben hallgathatjátok majd a Mária Rádióban.

Mindannyian örömmel vegyünk részt ezen a nagy eseményen. Ez a Mária Rádió egész nagy családja számára nagy ünnepi pillanat lesz.

Livio atya

About the author

maradmin

Leave a Comment