Livio atya decemberi üzenete

dsc_0072.jpg

Kedves barátaim, a Mária Rádió hatodik világkongresszusa akkor érte el csúcspontját, amikor október 29-én, csütörtökön reggel minden küldött, több mint kétszáz ember, találkozott Ferenc pápával a vatikáni Kelemen-teremben.

Önmagában az a tény, hogy a Szentatya külön audienciát adott nekünk, nagy örömre adott okot, mert ez a „Mária Rádió projektjének” nagyrabecsülését mutatja az egyház részéről, amelyet a Szentatya úgy határozott meg, mint „világos és magas célkitűzés, amelyet határozottan és kitartóan követni kell, amely meg tudta nyerni a figyelmet, és amelyet nem mindennapi módon követtek”.

A találkozás öröme azonban minden várakozást felülmúlt azzal a rendkívüli beszéddel, amelyet a pápa intézett a Mária Rádió egész nagy családjához, amelyben így buzdított minket: „tartsatok ki elkötelezettségetekben, amely valódi küldetéssé vált, hűségben az evangéliumhoz és az Egyházi Tanítóhivatalhoz, és amely meghallgatja a társadalmat és az embereket, különösen a szegényeket és a társadalom peremére szorultakat oly módon, hogy minden hallgató számára hivatkozási pontot és támogatást jelent.”

A Szentatya kimutatta irántunk való jóindulatát azáltal, hogy egyenként akart köszönteni minden küldöttet, bátorító szavakat mondva és közelségéről biztosítva őket. Mindegyikünk életének egyik legszebb pillanataként őrzi a szívében azt az egyedülálló pillanatot, amikor gondolatban visszamegyünk, hogy új erőt és lelkesedést nyerjünk. Tisztában vagyunk azonban azzal, hogy nem ülhetünk a babérjainkon, elégedetten azzal, amit sikerült elérni. A Mária Rádió élő valóság, amelynek minden nap szüksége van arra, hogy újraszülessen, táplálkozzon és tökéletesedjen. Ezért a kongresszus végén, amikor mindenki visszatér a saját hazájába, azt mondtuk: „Megújult erővel lássunk ismét munkához az Úr szőlőjében.”

Livio atya

 

About the author

maradmin

Leave a Comment