Livio atya februári üzenete

livio_calisesi.jpg

Kedves barátaim!

A Gondviselés úgy rendelte el, hogy húsvét ideje egybeessen a tavasszal. A természet ébredése a téli fagy után emlékeztet minket a megváltás kegyelmére és az új életre, amely a feltámadt Krisztus által adatott nékünk. A fény, amely beragyogja a napokat, a nap melege, a fakadó rügyek, a kizöldellő rétek azt jelzik, hogy nem a halálé az utolsó szó, és hogy az élet végül mindig diadalmaskodik. Ez elsősorban lelki síkon igaz, ahol a bűn tele nem egy reménytelen elkerülhetetlenség. A kereszt, amelyen Krisztus megszabadított bennünket a gonosz rabszolgaságától, olyan élet forrása, amely megöntözi a földet, és virágba borítja azt.
Ebben a kegyelmi időben nekünk is fel kell rázni magunkat az apátiából, a fáradtságból, a fásultságból, amelyek lefékezik lelki utunkat. A nagyböjt böjti és bűnbánati napjai fel kell, hogy ébresszék bennünk a vágyat az ima és az életünk megújítása után. Tartsuk szemünk előtt Jézus példáját, aki teljes ragaszkodással az Atya akaratához vállalta a szenvedés próbatételét, és olyan terhet vett magára, ami számunkra elképzelhetetlen, de szükséges volt, hogy megmentse a lelkünket.
A Mária Rádió egy nagy családjaként járjuk végig kitartással a nagyböjti utat, úgy, hogy Jézussal, a mi húsvétunkkal új életre kelünk. Hagyjuk, hogy az isteni irgalmasság eltöltsön minket édességével és örömével. Máriával együtt felmegyünk a Kálváriára, és osztozunk a feltámadás dicsőségében.

About the author

maradmin

Leave a Comment