Livio atya októberi üzenete

maxresdefault.jpg

Azok az erős és megrázó szavak, amelyekkel Ferenc pápa a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén Hamel atya vértanúságára emlékezett, arra indítanak minket, hogy a keresztény vértanúság felbecsülhetetlen értékén elmélkedjünk, ami természeténél fogva a hit, a remény és a szeretet legnagyobb cselekedete, és a dicsőség koronáját adja annak, aki azt beteljesíti, annak, aki a kereszt misztériumát annak teljességében önmagában újra átéli.

A vértanúság kegyelme radikális megtisztulást végez abban a személyben, aki azt elszenvedi, mivel ő jobban szerette Krisztust, mint a saját életét. Ahhoz, hogy a keresztény mártír az egyházban szent legyen, nincs szükség sem boldoggá avatási folyamatra, sem csodákra.

Önmaga feláldozása jelenti a csodák közül a legnagyobbat, a kegyelem erejének látható megnyilvánulását. Amikor az egyház vértanúként mutat be személyeket, akkor azokat példaként állítja az egész keresztény nép elé, és a mennyországban élő boldogok seregéhez sorolja őket.

Ezért Ferenc pápa arra hív bennünket, hogy imádkozzunk Krisztusnak ezért a tanújáért, aki vértanúként a mennyben a boldogok között van. "A bátorságnak ez a példája segítsen mindannyiunkat abban, hogy félelem nélkül haladjunk előre. Imádkoznunk kell hozzá, igaz? Ő vértanú! És a mártírok boldogok - imádkoznunk kell hozzá, hogy adjon nekünk szelídséget, testvériességet, békét és bátorságot is ahhoz, hogy megmondjuk az igazat: Isten nevében ölni sátáni dolog".

About the author

maradmin

Leave a Comment