Imahét a Krisztus-hívők egységéért

235186933_47c54a167a_b.jpg

„Megbékélés - Krisztus szeretete sürget minket.” (2 Kor 5, 14) – mottóval hirdették meg ebben az évben a keresztény egység imahetét.

Az idei imahét a reformáció 500 éves évfordulójához kapcsolódik. „Németországban mindig is ellentmondásos volt az esemény megítélése a felekezetek közötti kapcsolatok történetében, és az elmúlt években sem volt ez másképp. (…) Mindenre kiterjedő és olykor körülményes viták után a németországi egyházak megegyeztek abban, hogy a reformáció eseményéről való ökumenikus megemlékezésnek Krisztus-ünnepnek kell lennie. (…) Amikor a német nemzeti előkészítő bizottság 2014 őszén először ülésezett, hamar világossá vált, hogy az idei ökumenikus imahét anyagában két fő hangsúlynak kell lennie. Mindenekelőtt Isten szeretetét és kegyelmét kell megünnepelni, »az emberiség megigazulását egyedül kegyelemből«, a Luther Márton nevéhez fűződő reformáció fő témájára utalva.
Másrészt az imahét anyagának rá kell világítania a reformációt követő mély megosztottság fájdalmaira is, amelynek erős hatása volt az egyházra. Nyíltan meg kell nevezni a bűnt, és olyan lépéseket kell tenni, amelyek a megbékélés útjára vezetnek. Végül Ferenc pápa 2013-as Evangelii gaudium (Az evangélium öröme) című apostoli buzdítása szolgáltatta az idei év témáját ezzel az idézettel: »Krisztus szeretete sürget minket« (9.)” – olvassuk az Imahét a Krisztus-hívők egységéért 2017 című füzetben.
A kezdeményezéshez rádiónk is kapcsolódik. Január 15-22 között minden este hét órakor, az Úrangyala elimádkozása után, közösen fohászkodunk a keresztények egységéért. Hívjuk hallgatóinkat tartsanak velünk.

A program ide kattintva megtekinthető.

Fotó: internet

 

About the author

maradmin

Leave a Comment