A FATIMAI JELENÉSEK 100. ÉVFORDULÓJA

meg_mire_vartok_2017-fatima-h_530.jpg

Száz évvel ezelőtt, 1917. május 13-án egy Cova da Iria („Béke völgye”) nevű helyen, a portugáliai Fatima közelében három pásztorgyermek, a tízéves Lúcia Santos és unokatestvérei, a kilencéves Francisco és a hétéves Jacinta Marto egy asszonyt pillantottak meg, aki ragyogóbb volt, mint a nap.
A portugáliai Fátima kisváros közelében 1917-ben Szűz Mária hat alkalommal jelent meg három pásztorgyereknek, legelőször május 13-án. Az akkor 9 éves Francisco Marto és a jelenésekkor 7 éves Jácinta Marto néhány évvel később spanyolnáthában elhunyt. Mindkettőjüket II. János Pál avatta boldoggá 2000 májusában. Unokatestvérük, a jelenésekkor tízéves, majd életét szerzetesnővérként Fátimában leélő Lúcia de Jesus dos Santos kilencvenhét évesen, 2005-ben halt meg.
Ma, a jelenések centenáriumán Ferenc pápa szentté avatja Marto Ferencet és Jácintát. A szentté avatás a szokásoktól eltérően nem Rómában, hanem a portugáliai Fatimában lesz, Mária a megjelenésének emléket állító kegyhelyen.

A két kis fátimai pásztor lesz az első, akiket az egyház gyerekként avat szentté úgy, hogy nem a hitükért haltak mártírhalált. A szentté avatásukhoz szükséges csodát egy hatéves brazil kisfiú gyógyulása jelenti, aki 2013-ban egy ablakból kiesve hét métert zuhant. Súlyos koponyatörése és kómás állapota ellenére három nap után meggyógyult. A gyógyulást a pásztorgyerekekhez intézett imákkal magyarázták a szentté avatási eljárás során.

Az ünnepi szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti. Imádkozzunk együtt!

About the author

maradmin

Leave a Comment