Boldog nők napját!

2018_marcius_8.jpg

Hála neked, nő!

Hála neked, nő, aki édesanya vagy, aki egyedülállóan örömteli és fájdalmas tapasztalattal anyaöllé  leszel  az  ember  számára;  aki  a  világra  jövő  gyermek  számára  Isten  mosolyává leszel, aki első lépéseit irányítod, gondját viseled, míg felnő, és olyan pontot jelentesz további életútján, ahová mindig visszatérhet.

Hála neked, nő, aki feleség vagy, aki sorsodat visszavonhatatlanul egy férfiéhoz kapcsolod, önmagatok kölcsönös elajándékozásában szolgálva a közösséget és az életet.

Hála  neked,  nő,  aki  leány  és  nővér  vagy,  aki  érzékenységeddel,  intuitív  adottságoddal, önzetlenségeddel, állhatatosságoddal gazdagítod a szűkebb családot, s általa a társadalom egész életét.

Hála  neked,  dolgozó  nő,  aki  a  szociális,  gazdasági,  kulturális,  művészeti  és  politikai  élet minden területén jelen vagy – azért, hogy nélkülözhetetlen módon hozzájárulsz az értelmet és az érzelmet összekapcsoló kultúra fölépítéséhez, az életnek a „misztériumra” mindig fogékony értelmezéséhez, az emberibb gazdasági és politikai struktúrák létrehozásához.

Hála neked, nő, aki szerzetesnő vagy, aki Krisztus, a megtestesült Ige édesanyjának, minden nők között a legnagyobbnak példája szerint engedékenyen és hűséggel nyílsz meg az isteni szeretet számára, így segítvén az Egyházat és az egész emberiséget, hogy élete Istennek adott „jegyesi”  válasz  legyen,  mely  csodálatos  módon  fejezi  ki  azt  a  közösséget,  melyet  ő teremtményeivel meg akar valósítani.

Hála  neked,  nő,  azért,  hogy  nő  vagy!  Női  mivoltodban  gyökerező  érzékenységeddel gazdagítod a világ megértését és hozzájárulsz az emberi kapcsolatok teljes igazságához.

(Forrás: II. János Pál Pápa: Levél a nőknek, 1995)

About the author

maradmin

Leave a Comment