Csíksomlyói pünkösdi búcsú 2018

02.csiksomlyoi_szuzanya.jpg

Az idei pünkösdi zarándoklat programja a következő:

Május 18-án, pénteken az este 7 órakor kezdődő szentmise nyitja meg a csíksomlyói pünkösdi zarándoklatot, melyet rádiónk is élő adásban közvetít. A szentmise után néhány gondolat erejéig a csíksomlyói stúdióból köszöntjük majd hallgatóinkat. A kegytemplomban egész éjszakán át tartó virrasztás kezdődik közvetlenül a szentmise után.
Május 19-én, szombaton reggel 7-kor és 8-kor, valamint este 7 órakor lesznek szentmisék a kegytemplomban. A kegytemplom előtti térről az élő adással reggel 9 órától jelentkezünk. A helyszínről fogadjuk a zarándokok imaszándékait, majd együtt imádkozzuk a dicsőséges rózsafüzért. 10 órától interjúkkal folytatódik a műsor, előbb a kegytemplom mellől, majd fél 12-től a Hármashalom oltár mögül.
A papságot, a búcsú szimbólumának tekintett labarumot és a pápai kisbazilika-jelvényt kísérő kordon délelőtt fél 11-kor indul a kegytemplom előtti térről az ünnepi szentmise helyszínére, a Kissomlyó- és a Nagysomlyó-hegy közötti nyeregbe, a Hármashalom oltárhoz, ahol a búcsús szentmise délután fél 1-kor kezdődik. Az ünnepi szónok Marian Adam Waligóra pálos szerzetes, a Częstochowában lévő Jasna Góra-i pálos kolostor házfőnöke.
A csíksomlyói Szent Péter és Szent Pál plébániatemplomban május 19-én, szombaton délután 5 órakor ünnepi szentmisét tartanak a Moldvából érkezett csángóknak, melynek főcelebránsa és szónoka Berszán Lajos, a gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet Líceum lelkivezetője. A szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti, a Duna Televízió pedig felvételt készít. Este 10 órától ugyancsak a plébániatemplomban éjszakai virrasztást tartanak a sepsiszentgyörgyi Élet a Lélekben imacsoport vezetésével, mely a reggel 5 órától kezdődő szentmisével ér véget. Rádiónk hullámain keresztül hallgatóink is bekapcsolódhatnak az éjszakai imádságokba.
A Salvator kápolnában is este 10 órától éjszakai virrasztás lesz egészen reggel 5 óráig a cserkészek és Simó Gáspár, a Segítő Mária Gimnázium spirituálisának vezetésével.
Pünkösd ünnepén, május 20-án, vasárnap a szentmisék a kegytemplomban reggel 7-kor, 8-kor, délelőtt fél 11-kor és este 7 órakor lesznek. Pünkösd másodnapján május 21-én, hétfőn a szentmisék a kegytemplomban szintén ünnepi sorrendben lesznek, akárcsak vasárnap. Mindkét nap rádiónk a délelőtti fél 11 órás szentmisét közvetíti.

 

About the author

maradmin

Leave a Comment