Békés, boldog Karácsonyt!

tnfw64p-1024x768.jpg

Az egyedüli dolog amiért érdemes ezen a földön élni, az az, hogy az ember tudjon szeretetet adni és elfogadni is. Csak ez teheti boldoggá az embert. Milyen egyszerűen hangzik és mégis olyan nehéz megvalósítani, hiszen sokan azt gondoljuk a szeretet természetes, de valahogy a mindennapjainkban ez mégsem jelenik meg. Kitölti életünket a munkahely, a kollégák, az aggódás, a gondok, a problémák. Életünkbe észrevétlenül belopóznak a szürke hétköznapok. A Karácsony azonban egymáshoz vezet bennünket. Nemcsak egy ünnep, hanem egy érzés. Szépségét nem az ajándékok nagyságában kell mérnünk, hanem egy olyan ajándékkal, amiből mindenki részesülhet, amit mindenki adhat; ez pedig a szeretet.
A Karácsonyt megelőző hetekben a várakozást, a nyugodt készülődést kellene előtérbe helyeznünk. A Karácsony nem csak a keresztény emberek számára fontos ünnep, hanem a világon mindenhol örömnap. Eredeti üzenete valamiért az évek során kicsit elveszett, a szeretet időnként elhalványulni látszik. Fényét azzal tudjuk erősíteni, ha a karácsonyfa alá az ajándékokkal együtt elhelyezzük szívünk szétáradó szeretetét is. Ezt az ünnepet az emlékezés, az együttlét élménye, a boldogság érzése különbözteti meg a hétköznapoktól. Egymásra mosolyogjunk, mert együtt lehetünk. Meggyújtjuk  a gyertyákat és emlékezünk azokra is akik már nincsenek velünk. Őrizzünk meg ebből az ünnepi pillanatból morzsákat az eljövendő év hétköznapjaira azért, hogy azokból is kicsit ünnepit, kicsit méltóságteljeset, a hétköznapitól eltérőt varázsoljunk. Természetesen mindenkinek egészséget, boldogságot, békességet, anyagi biztonságot kívánok a következő évre. Végezetül Ron Cristian soraival kívánok minden Mária Rádió hallgatónak békés, boldog karácsonyi ünnepeket!
"Higgy a szívedben és saját jóságodban, mert ha így teszel, mások is ezekben fognak hinni. Higgy a csodában, mert teli van vele az élet. De ami a legfontosabb, hogy higgy önmagadban, mert odabenn a lelkedben rejtőzik a csoda, a remény, a szeretet és a holnap álmai."

Tibor atya

About the author

maradmin

Leave a Comment