Születésnapját ünnepelte a Mária Rádió

56201193_332236014070341_1512148562039799808_n.jpg

Gyümölcsoltó Boldogasszony napján volt rádiónk nagyváradi stúdiója kápolnájának a búcsú ünnepe, mely egyben fennállásunk 13. évfordulója is.
Az ünnepség délután 3 órakor az irgalmasság rózsafüzérének elimádkozásával kezdődött, majd azt követte a búcsús szentmise, melyet számos pap jelenlétében Fodor József általános helynök mutatott be. Szentbeszédében kihangsúlyozta: ezen a napon történt, a názáreti kis házban megváltásunk hajnalhasadása, amikor Gábor angyal a főlséges Isten üzenetét adja át Máriának „Üdvözlégy, kegyelemmel teljes”. Tiszteljük és szeretjük a Boldogságos Szűz Máriát, aki Isten lektökéletesebb teremtménye, és egyben munkatársa is, az örök isteni gondolatnak, a megváltás művének a végrehajtásában. Mi is mindannyian, papok és hívek, a rádió munkatársai, önkéntesei sőt hallgatói is, meghívást kaptunk, hogy Isten munkatársai legyünk, és hogy hozzá hasonlóan szentekké váljunk. A Szűzanya esetében kegyelem volt a bűntelen mivolta. A mi esetünkben is kegyelem, ám fegyelem kérdése is. Isten arra hív mindannyiunkat, hogy küzdjük le a bűnt – elsősorban saját magunkban, majd a világban és az Ő szent népévé váljunk. Ehez ugyanazon az úton kell haladjunk mint amelyen a Boldogságos Szűzanya élete során járt, példát mutatva nekünk a szeretetről, alázatosságról, tisztaságról, szolgálatról és az Istenbe vetett hitről. Akkor bízhatunk benne, hogy életünk végén majd mi is találkozhatunk vele, aki Égi Édesanyaként minden gyermekét szerető ölelésével vár.
A szentbeszéd után az egyetemes könyörgésben imádkoztunk minden stúdióért, élő és elhunyt önkéntesekért, támogatókért, hallgatókért valamint kértük Isten áldását minden technikai berendezésre is. A szentmise végén Tibor atya,  rádiónk műsorigazgatójának vezetésével közösen imádkozta el minden jelenlevő a rádió felajánló imádságát a Boldogságos Szent Szűznek. Az ünnepség kötetlen beszélgetéssel és szeretetvendégséggel zárult.

Ezúton is köszönjük kedves hallgatóinknak, hogy szeretik a Mária Rádiót, hogy szívügyüknek tartják, hogy életük része lett. Köszönet az önkénteseknek és támogatóknak, minden áldozatért, minden imáért, minden adományért. Köszönet a munkatársaknak a fáradhatatlan odaadásért. Isten fizesse mindekinek és bőséges áldását árassza ránk, hogy ne lankadjunk és továbbra is örömmel és lendülettel végezzük a munkát Isten dicsőségére.

Ez a nap a mi, közös ünnepünk volt, a Mária Rádió nagy családjának az ünnepe. Boldog születésnapot Mária Rádió, Isten tartson meg sokáig!

 

 

About the author

maradmin

Leave a Comment