Készítsétek az Úr útját!

Ismét advent, várakozás, külső-belső nagytakarítás. Éveink két sarkalatos pillére a nagy ünnepekre való készület. Ez a bűnbánati időszak kevésbbé komor, mint a nagyböjti, ami nincs Nagypéntek nélkül. Külső-belső nagytakarítást végzünk, de mivel eljövetelre várunk, gyermek születésére, ez örömtelibb. A szürke-zord december dacára vidámabb egy-két árnyalattal a készülődés. A külső köd segít a belső szemlélődésben: magunkba figyelni, és megtalálni Istent – illetve önmagunkat. Érzékenyíteni magunkat: hagyni, hogy ránk találjon a kegyelem.

Nem oly nehéz: csak elcsendesedni és kiszórni lelkünkből a fölösleges dolgokat. Egymásra figyelni: családtagra, munkatársakra, alkalmi találkozásokra – és belekapcsolódni a testvérek egymásba fonódó gondolkodás folyamába. Ezekkel a gondolatokkal kívánok minden Mária Rádió hallgatónak áldott adventet!

Fejes Ádám: Ádventi örvendezés

Utaidat vágyva kerestem, S utaid megtaláltak engem. Csodáidat látni akartam, S ámulok rajtuk szakadatlan. Titkaidat bogoztam egyre, S most, mint gyermek az egyszeregyre, úgy nézek rájuk, dicsekedvén, ujjong szívem kegyelmed kedvén; mert szereteted egyszerűség, irgalmasságod csupa hűség… Hát hirdetem, hogy útja száz van minden szívhez a nagyvilágban, keresni kell és rátalálni ma, akinek Ő a vágya álma; kinek batyuja az a „nincsen”, megtalálja a gazdag Isten.

Szeretettel Tibor atya

About the author

Majoros Gabriella

Leave a Comment