Házasság hete – Csapatjáték szerelemmel

Idén Magyarországon tizenharmadik, Erdélyben a Főegyházmegyei Családpasztorációs Központ kezdeményezésére immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Házasság hete a magyarországi és erdélyi keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. A közel két évtizede, 1996-ban Richard és Maria Kane kezdményezésével Angliából indult nagyszabású rendezvénysorozat célja, hogy Valentin-nap környékén minden évben egy hétig ráirányítsa a figyelmet a házasság, a család értékeire.

„Abban a percben, mikor valakivel a közös élet mellett döntöttél, te is, ő is meghaltatok. De ugyanakkor fel is támadtatok mint egy közösség, mint egy MI. A házasság BIZTONSÁG, SZERETET!”(Karácson Tibor atya).

„A házasságre épült család, férj-feleség, szülők-gyerekek a sport életben használatos szóval egy csapat! Ahol jó együtt játszani. Nem egymás elle, hanem együtt, egy csapatban, ugyanazon célért. Néha az ellenség, maga az ellenfél a csapat egységét akarja meggyengíteni. Ha nem figyelünk, gólt gólra halmoz, kikapunk. veszítünk. De ha jó csapat vagyunk, mindenki a helyén van, kellő önbizalommal rendelkezik, tudunk jkat passzolni egymásnak, van stratégiánk a játékhoz a hétköznapokban, vigyázni tudunk a csapat minden játékosára, akkor nemcsak pályán maradunk, hanem győzni is fogunk. A győzelem a boldog házasság és boldog család, az élhető élet, az élet és a szerelem közös hordozása.” (Szénégető István atya, https://katolikus.ma/hazassag-hete/ ).

A házasság hete rendezvény-sorozathoz az Erdélyi Mária Rádió is csatlakozik, kövessék műsorainkat!

About the author

Majoros Gabriella

Leave a Comment