Szigorított intézkedések a vírusjárvány megfékezése érdekében

Templomaink egyelőre nyitva maradnak, hogy lehetősége legyen bárkinek az Eucharisztia előtt a személyes visszavonulásra, imára, lelki megnyugvás megtalálására, azonban a zárt terekben a hívők részvételével zajló liturgikus cselekményeket március 19-től, ideiglenesen, főpásztoraink rendelete értelmében felfüggesztik egyházmegyéinkben, az államigazgatási szervek újabb rendeletét figyelembe véve. A papok, plébánosok továbbra is minden nap bemutatják a legszentebb áldozatot templomainkban, viszont ez a hívek fizikai jelenléte nélkül fog történni. Lelki bekapcsolódásra, sőt lelki áldozásra is lehetősége van mindenkinek, aki az élő szentmise-közvetítést nézi, hallgatja.

Ugyanakkor a Romániai Katolikus Püspöki Konferencia triduumot hirdetett meg Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepére készülve március 22-24. között. Úgy ahogy a gyermekek édesanyjukhoz szaladnak, ha rendkívüli dolog történik az életükben, úgy akarjuk mi is, édesanyánkhoz szaladva, imádságainkban az egész emberiséget a Szűz Anyának ajánlani, különösképpen azokat, akik a járvány miatt szenvednek.

A háromnapos imádságba rádiónk is bekapcsolódik, minden nap délután 3 és 5 óra között elvégezzük a négy rózsafüzér koszorút. Kérjük kedves hallgatóinkat minél többen kapcsolódjanak be az imába!

Forrás: romkat.ro

About the author

Majoros Gabriella

Leave a Comment