11 éves a székelyudvarhelyi stúdió

Mint aktív apa, nagyapa a Mária Rádiót is így élem meg valamilyen formában, mint egy apa, nagyapa. Mindegyik gyereket, unokát szeretjük és nincs olyan, hogy jobban vagy kevésbé jobban, még talán az sem, hogy másként - mert a szeretet az SZERETET.

Viszont mindegyik gyerekbe, unokába másmás tulajdonságokat, képességeket, értékeket vélünk felfedezni és ezekre csodálkozunk rá, mert lenyűgöznek. Így vagyok a Mária Rádióval is. Mindegyik stúdió egy-egy „gyermekem” és bizony elcsodálkozom néha, hogy a Jóisten milyen csodálatos talentumokkal halmozta el őket munkatársai és önkéntesei révén. Mindegyik stúdiónak megvan a saját története és mindegyik születésénél közrejátszott a Szűzanya és a Szentlélek meghívása.

Az udvarhelyi stúdiónk első volt, amely a nagyváradi stúdió után létrejött, de a tervezése, a gondolat, hogy itt is létrejöjjön, az egyidejű a rádió születésének a gondolatával. Amikor a 2003-as Mária Rádió Világkongresszusáról visszajöttem Rómából, Kolozsváron szálltam le a repülőről és egyenesen Udvarhelyre mentem, egy meghívásnak eleget tenni. Ott mondtam el először, hogy talán nálunk, Erdélyben is lehetne Mária Rádió. Ekkor hangzott el, hogy ha létrejön a rádió, akkor Udvarhelyen is kell lennie egy stúdiónak. ... és már meg is voltak az első támogatók és önkéntesek. Az első támogatók, önkéntesek udvarhelyiek voltak! Azóta is hűséges támogatók, önkéntesek... de én inkább „szülőknek” nevezném őket, hiszen a legelejétől szurkoltak, bábáskodtak és aktívan munkálkodtak, hogy létrejöhessen az, amit ma Erdélyi Mária Rádiónak hívunk.

Kiemelném itt László Attila atyát, aki ily módon az egyik „szülője” az udvarhelyi stúdiónak, aki mind a mai napig hűségesen és nagy hozzáértéssel vezette az udvarhelyi stúdiónk lelki és műsoros tevékenységét, és a Bartók házaspárt, az udvarhelyi stúdiónk másik „szüleit”, akik a legelejétől önzetlenül és aktívan támogatták az egész projekt létrejöttét és fennmaradását a legelejétől. Ha ők nincsenek, lehet hogy a Mária Rádió ma másként néz ki, lehet úgy, mint ma a legtöbb országban a világon, ahol csak egyetlen központi stúdióval rendelkeznek. Hála nekik, a meghívásuknak, elszántságuknak és segítőkészségüknek, mert általuk létrejöhetett az udvarhelyi stúdió és később az udvarhelyi mintára, a többi stúdió is. Így lettünk mi egy „nagycsalád”.

Az udvarhelyi stúdiónk munkaközössége csodálatos módon teszi teljessé rádiónkat, ily módon járulva hozzá Erdély (és nem csak) lelki megújulásához.

Köszönet és hála mindezért!

Szatmári Ferenc, Mária Rádió alapító elnöke

About the author

Majoros Gabriella

Leave a Comment