21. nap – Keresni és rátalálni

A 12 éves Jézus a Templomban - Keresni és rátalálni 🌷
Jézust szem elől téveszteni Mária és József számára megrázó tapasztalat lehetett. Aggodalommal teli keresésük végül a rátalálás felszabadító örömére változott. Néha mi is szem elől tévesztjük Jézust. Van, hogy ezt észre sem vesszük.
📖Igehely I Lk 2,41-51
A szülei pedig minden évben elmentek Jeruzsálembe a Húsvét ünnepére. Mikor azután tizenkét esztendős lett, fölmentek mindnyájan Jeruzsálembe az ünnepi szokás szerint. Amikor elteltek az ünnepnapok és már visszatérőben voltak, a gyermek Jézus ottmaradt Jeruzsálemben, és nem vették észre a szülei. Úgy gondolták, hogy az úti társaságban van. Megtettek egy napi utat, s akkor keresték őt a rokonok és az ismerősök között. Mivel nem találták, visszatértek Jeruzsálembe, hogy megkeressék. És történt, hogy három nap múlva megtalálták őt a templomban, amint a tanítók közt ült, hallgatta és kérdezte őket. Mindnyájan, akik hallották, csodálkoztak okosságán és feleletein. Mikor meglátták őt, elcsodálkoztak, és anyja ezt mondta neki:
„Fiam! Miért tetted ezt velünk? Íme, apád és én bánkódva kerestünk téged."
Ő pedig ezt felelte nekik:
„Miért kerestetek engem? Nem tudtátok, hogy nekem az én Atyám dolgaiban kell lennem?"
De ők nem értették meg, amit nekik mondott.
Akkor hazatért velük. Elment Názáretbe, és engedelmeskedett nekik. Anyja megőrizte szívében mindezeket a szavakat. Jézus pedig növekedett bölcsességben, korban és kedvességben Isten és az emberek előtt.
❓Kérdések
Melyek azok a tapasztalataim, amikor rátaláltam Jézusra? Mi segített visszatérni Hozzá?
🙏Javasolt imamód
Ha kevesebb időd van: Elmélkedés a kérdésen
Ha több időd van: Szemlélődő imamód
🌷Mi az, amire ma igent mondhatsz?
Ma keresd a körülötted állókban Jézust!
(Kép: Sieger Köder)

About the author

Ferencz Emese

Leave a Comment