Ünnepel a székelyudvarhelyi stúdió

„Tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt még kérnétek.” (Mt. 6:8)

És 13 éve megszületett az Erdélyi Mária Rádió első leánykája, a székelyudvarhelyi stúdió. Csodaként éltük meg. A csoda pedig tovább folytatódott, Isten mellé rendelt segítő kegyelmet és gondviselést, mi - munkatársak és önkéntesek - pedig szorgosan együttműködtünk vele.

Lassan műsorok sora nőtte ki magát: ébresztünk, gyógyítunk – orvossal és növényekkel-, asztalt terítünk, koncertet hallgatunk, vigasztalunk, Szent Mónikával imádkozunk gyermekeinkért. Nem hiába, mára már gyermekzsivaj tölti be stúdiónkat. Mesélnek és dalolnak, dalra fakasztanak minket is hallgatókat és gyakran elvisznek a mesék csodálatos világába, amikor fáj a valóság. Teszik ezt lelkesen. Mi a jövőt látjuk bennük, a jövő önkénteseit.

A közös imák összehoznak bennünket. Gyakran lepnek meg hallgatók és önkéntesek, hogy - egyéni szándékaik mellett - a közös célért is együtt imádkozzunk. Ezek a találkozások különösen nagy élményt nyújtanak, mint ahogy a Mária Királynő kápolnájában hétről-hétre jelen levő lelkiségi csoportok is, akikkel együtt imádkozhat a „nagycsalád”.

A székelyudvarhelyi stúdió kis családjában időközben gyermekek és unokák születtek, házasságok köttettek, és vannak bizony már, akik az égi hazából segítik munkánkat. Róluk nem feledkeztünk meg, emlékük él.

Nem feledkezhetünk meg azokról az önkéntesekről sem, akik stúdiónknak tizenhárom éves fennállása bármely szakaszában jelen voltak, de élethelyzetük máshová rendelte őket. Tanításaik, tanácsaik gyakran visszacsengnek fülünkbe. Istennek legyen hála értük, hogy ideig-óráig együtt jártunk ezen az úton.

Önök, kedves hallgatók, munkatársai a Szűzanyának és nekünk! Imáikkal és adományaikkal segítik a Mária Rádió munkáját. Míg lesznek imára összekulcsolt kezek, imára nyíló ajkak, a többit Ő mellérendeli.

Mert tudja a mi Atyánk, hogy mire van szükségünk.

Dávid Gyöngyi  

About the author

Ferencz Emese

Leave a Comment