A mennyországba jutott az elhunyt kisbabánk?

Kedves Lelkiatya! Vallásos házaspár vagyunk, mindketten gyakoroljuk a vallásunkat. Életünk eddigi legboldogabb pillanata volt mikor megtudtuk, hogy gyermekünk lesz. Sajnálatos módon idő előtt Isten magához hívta, és nem volt idő arra, hogy megkereszteljék szegény kis magzatot. Imádkozunk érte minden nap, de szeretném tudni, hogy a mennyországba juthat-e így.

Kedves Levélíró! Örülök az őszinte, mély hitüknek, az egymás iránti szeretetüknek, és együttérzek a nagy fájdalmukkal a kisgyermekük halála miatt.

A kisgyermekük lelke kristálytiszta, egyenesen röpült be a mennyországba, a Mennyei Atya és a Szűzanya karjaiba. A Biblia arra tanít, hogy „Isten azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön” (1Tim 2,4) Az Egyház történetében voltak e téren félreértések, téves tanítások, ám legutóbb maga XVI. Benedek pápa nyilatkozott arról, minden kicsi, ártatlan gyermek, még akkor is, ha nem keresztelték meg, a mennyei örömbe és boldogságba jut.

A gyermeküket mindig úgy lássák, ahogyan ő most van, végtelen örömben, békességben. Lássák az ő nevető, boldog arcát a lelkük szemeivel. Kérjék az ő imádságát odafentről a maguk és egész családjuk számára!

Ps. „A lelkiatya válaszol” a Keresztény Élet Portál egyik legnépszerűbb rovata, melynek keretében egy felszentelt pap az olvasók által beküldött hit-és életbeli kérdésekre válaszol. 

 

About the author

Ferencz Emese

Leave a Comment