Megbocsátás

Könnyű azt mondani, hogy Isten mindig megbocsát, és hogy nekünk is meg kell bocsátanunk egymásnak - egészen addig, míg mi magunk nem vétkezünk komolyan, vagy ellenünk nem vétenek súlyosan. A megbocsátásra illetve a megbocsátás elfogadására vonatkozó nehézségünk elismerése jó alkalmat ad arra, hogy találkozzunk Istennel, bevalljuk tehetetlenségünket, és kérjük, hogy Ő működjön és bocsásson meg bennünk. Ha meg akarunk tanulni megbocsátani, az első lépés annak hálás elismerése, hogy nekünk milyen sokszor megbocsátottak, a második lépés pedig az önmagunknak való megbocsátás. Minél kevésbé bocsátunk meg önmagunknak, annál hajlamosabbak vagyunk kárhoztatni másokat.  
A mai nap imamódjának a szentírási szemlélődést ajánljuk.  
 Napi szentírási idézet 
  Akkor odament hozzá Péter, és ezt mondta neki: – Uram, hányszor vétkezhet ellenem testvérem úgy, hogy én megbocsássak neki? Hétszer? Jézus ezt mondta neki: – Nem hétszer, mondom neked, hanem hetvenszer hétszer! (Mt 18,21-22)  
W.A. Mozart: Piano Concerto No. 23 Movement 2
Gyakorlat: Képzeletben idézz fel egy olyan eseményt, amikor súlyosan vétettél vagy vétettek ellened! A lehető legszabadabban fejezd ki ezzel kapcsolatos érzéseidet és gondolataidat, majd add át a szót a másik félnek, hogy ő is kifejezhesse, ami benne van! Végül hívd be a jelenetbe Jézust, és figyelj oda, hogyan viszonyul hozzátok, mit mond mindkettőtöknek!
Forrás: jezsuita.hu   Fotó: Pásztor Péter
 

About the author

Ferencz Emese

Leave a Comment