20. nap: Megbocsátás Máriával

Megbocsátani nem könnyű: a gyógyulás útja szabad elhatározásban gyökerező, lassú és fájdalmas folyamat. Ahhoz, hogy tovább éljek, szükségem van arra, hogy megbocsássak! Ez nem az elkövető felmentését jelenti, hanem a harag és a szenvedés megengedését, elengedését. Néha beleragadhatok a tévhitbe, hogy rajtam már Isten sem segíthet. De nem vagyok egyedül: fájdalmamat vihetem Isten elé, aki a legszorongattatottabb helyzetben is velem van. Erőt kaphatok a keresztrefeszített Jézustól, és Máriától, akinek fia gyilkosai között kellett tovább élnie.

📖 Igehely - Mt 6, 9-13

Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved; jöjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is. Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma; és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket kísértésbe; de szabadíts meg a Gonosztól.

🙏 Imamód

Ritmikus

❓Kérdések

Van-e most olyan helyzet, ahol nem tudok megbocsátani magamnak vagy másoknak? Kérhetem Máriát, hogy az ő anyai megértésével, együttérzésével segítsen megbékélni.

🌷 Mi az, amire ma igent mondhatsz?

Elképzelheted, hogy Mária melletted imádkozik. Ma - Vele együtt - úgy mondd el a Miatyánkot, mintha életedben először imádkoznád el.

🎶 Zene

https://www.youtube.com/watch?v=B-QuaOqwukA

🎨 Sütő György - Szűz Mária Istenanyasága

⛪️ Ma Fülöp Zsombor 7:30-kor Gyergyószentmiklóson, a Szent Miklós plébánián, Kelényi T.József 18:00-kor Mány, Szent Kereszt Felmagasztalása templomban misézik a lelkigyakorlatozókért.

About the author

Ferencz Emese

Leave a Comment