10 éves a kolozsvári stúdió

Kolozsvár egyetemi város, pezseg a fiatal lelkülettől. Olyan jó látni és megtapasztalni, hogy a számtalan program mellett van energiájuk és kedvük a rádióba jönni, szombat reggel felkelni, hogy jól érzik magukat itt, tudnak és akarnak szólni a hallgatókhoz. Kérésünkre, megfogalmazták és leírták mindazt, amit nekik jelent és adott a rádió. Nemcsak azért, mert 10 évesek vagyunk, hanem, mert önzetlenül és szeretettel vannak közöttünk! Hála értük!

A rádió egy olyan terep számomra, ahol tényleg úgy vagyok jelen, hogy semmi, senki nem kötelez, hogy ott legyek, és csakis rajtam múlik, mennyire veszem komolyan a rám bízott és általam vállalt feladatokat. Ez nekem erőt ad, és önfeledten tudok szolgálni ez által, és valóban szolgálatként tudom megélni. A kolozsvári stúdióban szeretem a fiatalos lendületet, és az őszinte megnyilvánulásainkat. Amikor teljesen nyíltan élő adásban is vállaljuk, hogy most valami leesett, valamit rosszul olvastam, elnevettem magam, mert valamit elrontottam. Olyan élet-szagú lett egy-egy beszélgetős műsor, hogy élvezet benne lenni, s úgy hiszem, élvezet hallgatni, akár nekünk visszahallgatni is. (Jánó Kinga)

Hallhattuk többször is a Mária Rádióban: Egy fénysugár a lelkednek! - ami azt illeti az én lelkemre is fénysugárként hat és változást eredményez az életemben. Minden alkalommal egy kellemes környezet fogad és pörgős emberek, amilyen én is vagyok. Rengeteget nevetünk, beszélgetünk és jól esett mindig őszintén megfogalmazni gondolataimat, tapasztalataimat, mert tudtam megéri. Egy teljesen új világ volt számomra, amikor elkezdtem a rádiózást és mai napig is folyamatosan fejlődök, valamint megtanít jobban figyelni, türelmesnek lenni, de emellett kikapcsolódásként is szolgál számomra. Hiszem, hogy a jó Isten terve volt és Ő hívott el erre a szolgálatra, hogy adjak magamból egy kis szeletet minden hallgató számára. Nagyon jó érzés volt sokszor úgy hazamenni a Kincsesből, hogy többen is leszólítottak: ,,Hallottalak a rádióban, nagyon ügyesek voltatok!", illetve a legjobb érzéssel az töltött el, mikor Édesanyával telefonálva egy-egy rádiózás után azt mondta: ,,A nagyszüleid végigsírták a műsort!", mert ezek apró dolgok, de motiválnak, erőt adnak, és előre visznek, mert nagyon hálás vagyok! (Ionescu Sarah Rita)

Négy évvel ezelőtt egy héten át a falumból hallgathatták a szentmisét a Mária Rádió hallgatói. Akkor felkértek, hogy segítsek ennek háttéri levezetésében. Azután döntöttem el, hogy szeretnék önkénteskedni a rádiónál, ebben az is sokat segített, hogy lehetőségem volt önkéntesekkel beszélgetni. Így fel kerülve Kolozsvárra nagyon örültem, hogy felkértek egy interjúra, ami által meghívást kaptam, hogy ha szeretnék máskor is szívesen várnak! És ez így is van, Mesi mindig szívesen és örömmel vár minket nem csak adások előtt, hanem bármikor, amikor úgy érezzük, kell egy jó barát vagy csak egy kis csend. A stúdióban mindig nagy a jókedv, ami még jobban arra ösztönöz, hogy részese legyek ennek a csodának, ennek a fénynek. Mindig zavarba jövök, amikor otthon megdicsérnek, vagy azt mondják hallottak a rádióban. Ez azért is van, mert nem azért vagyok ott, hogy dicséreteket szerezzek, hanem azért, mert jól érzem a stúdióban magam, vagány a közösség, és ha bár adásban megy le, de mégis olyan jókat szoktunk beszélgetni (adáson kívül is). Hálás vagyok a jó Istennek, hogy meghívott és részese lehetek a Mária Rádió csapatának! (Galaczi Gabriella)

Számomra a Mária rádió egy fiatalos, családias közösséget jelent, ahol együtt lehetek hozzám hasonló érdeklődésű és értékrendű fiatalokkal, akik mellett fejlődhetek, épülhetek, tanulhatok tőlük akár lelki, akár önismereti téren is. A fejlődés mellett pedig a heteim fénypontjai ezek a találkozások, hiszen mindig a derű és a jókedv uralkodik, ugyanakkor kellően helye van a komolyságnak is. Azt érzem, hogy ez a kedvesség, humor, befogadás sosem halványul el ebben a légkörben és emiatt motivál, hogy aktív tagja legyek ennek a közösségnek és büszkén tartozhassak ide. Azt gondolom, hogy a jó Isten is mosolyog, amikor együtt szolgálhatunk ebben a nevetésben gazdag, értékekkel teli időben. (Sebestyén Imelda)

Nekem a Mária rádió, egy olyan út, amely visszavezetett önmagamhoz. Újra megtaláltam önmagamat ebben a zajos idegen városban. Reggeli derűt adott, amely bearanyozta az egész hetemet. Értékes embereket adott, akiktől rengeteget tanulhattam, akik elfogadtak olyannak amilyen vagyok és társaim lettek ezen az úton. (Gál Tamara)

 Köszönjük mindazoknak, akik az elmúlt 10 év során a kolozsvári stúdió munkatársaiként és önkénteseiként színesítették a szürke hétköznapokat. Az ünnep nem 10 év, az ünnep maga a szívünkbe bevésődött pillanat, a kapcsolatok és kapcsolódások varázsa. Isten és a Szűzanya nélkül lehetetlen lett volna idáig eljutni. Köszönjük neki! Ünnepre és hálaadásra fel! 

About the author

Ferencz Emese

Leave a Comment