24. nap: A szeretet szabadsága belülről fakad

A mindennapok kiszámíthatatlanságában kicsinek és védtelennek érezhetjük magunkat. Isten - átérezve ezt - felkínálja a szeretetét, mint biztos talajt, amiben gyökerezhetünk.
Isten szeretete megtart minden élethelyzetben. Minden körülmény ellenére, akár a végletek közepette is szabad lehetek legbelül, örömmel és könnyedséggel telve. Istenben megerősödött valómból tudok szabadon és szeretettel reagálni a helyzetekre, úgy, ahogy vágyom erre.
 
📖 Igehely - Rom 5, 35-39
Ki szakíthat el minket Krisztus szeretetétől? Nyomorúság vagy szorongatás? Üldözés, éhség, mezítelenség, veszedelem, vagy kard?
Amint írva van:
»Miattad gyilkolnak minket naphosszat,
olybá vesznek, mint a leölésre szánt juhokat«.
De mindezeken győzedelmeskedünk azáltal, aki szeret minket. Abban ugyanis biztos vagyok, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem jelenvalók, sem jövendők, sem erők, sem magasság, sem mélység, sem egyéb teremtmény el nem szakíthat minket Isten szeretetétől, amely Krisztus Jézusban, a mi Urunkban van.
 
🙏 Imamód
Ritmikus
 
❓Kérdések
Milyen a szeretet illata, amelyet te árasztasz az otthonodban és mások életében?
 
🌷 Mi az, amire ma igent mondhatsz?
A mai napon Szűz Mária anyai szívét neked ajándékozza egy napra. Engedd, hogy szeretete átjárjon és vezessen téged.
 
🎶 Zene
https://www.youtube.com/watch?v=yWRikKWiyQU
 
🎨 Tremmel Hudik Katalin: Szeretetben
 
⛪️ Ma Hofher József SJ Tahiban a Szív Lelkiségi Központban, Tóth András, 19:00-kor az Ikervári Szent György templomban misézik a lelkigyakorlatozókért.

About the author

Ferencz Emese

Leave a Comment