27. nap: Máriával Pünkösdre készülök

Máriával a női lét legnagyobb ajándéka, hogy a szeretetet megfoghatóvá, tapinthatóvá tudjuk tenni otthonainkban, a kapcsolatainkban, a tekintetünkben. A sütemény illata, egy jó szó, kedves mosoly, ölelés - mind természetesnek vesszük, de nélkülük hiányos az életünk. Nem ezektől válik harmonikussá és élettel telivé minden?
Ahhoz, hogy a szeretetet tiszta szívvel tudjam átadni, a Szentlélek ereje szükséges: Ő tudja kipótolni mindazt, ami bennem kevés.
A Szentlélek akkor tud betölteni, ha hívom és vágyom rá. A mai napon ebben időzöm, ennek adhatok teret.
 
📖 Igehely - 1Kor 13,1-8a.13
Szóljak bár az emberek vagy angyalok nyelvén, ha szeretet nincs bennem, olyan vagyok, mint a zengő érc vagy pengő cimbalom.
Legyen bár prófétáló tehetségem, ismerjem akár az összes titkot és minden tudományt, és legyen bár olyan teljes a hitem, hogy a hegyeket áthelyezzem: ha szeretet nincs bennem, semmi sem vagyok. Osszam el bár egész vagyonomat alamizsnaként, és adjam át testemet, hogy dicsekedjek: ha szeretet nincs bennem, semmit sem használ nekem.
A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, nem féltékeny, nem kérkedik, nem fuvalkodik fel, nem tapintatlan, nem keresi a magáét, nem gerjed haragra, nem feltételezi a rosszat, nem örül a gonoszságnak, de együtt örül az igazsággal; mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel.
A szeretet soha meg nem szűnik.
 
Most tehát megmarad a hit, a remény, a szeretet, ez a három; de ezek közül legnagyobb a szeretet.
 
🙏 Imamód
Ritmikus
 
❓Kérdések
Mik azok a kegyelmek, amelyekre én most vágyom?
 
🌷 Mi az, amire ma igent mondhatsz?
Tisztálkodás közben kérheted imában az Istent: "Ahogy a víz átmos, úgy tisztítson meg és frissítsen fel engem a Szentlélek!"
 
🎶 Zene
https://www.youtube.com/watch?v=bVpG-vL1vFM
 
🎨 Pásztor Péter
 
⛪️ Ma Hofher József SJ Tahiban a Szív Lelkiségi Központban, Kretovics László 7:00-kor Szegeden a Szent Rókus templomban misézik a lelkigyakorlatozókért.

About the author

Ferencz Emese

Leave a Comment