29. nap: Benne maradok

Isten szőlőtőként hordoz engem. A mai napon tudatosítom, hogy ezen a szőlőtőn a szőlővessző én vagyok: az a nő, akit az Isten örömmel megalkotott. Ő gyengéden ápol, gyógyít, érint, gondoz és táplál engem.
Azáltal, hogy Benne maradok és Vele időzöm, életem gyümölcsözővé válik. Furcsa és meghökkentő lehet, de semmi mást nem kell tennem, csak a Vele való kapcsolatot ápolni és a szeretetében maradni...
 
📖 Igehely - Jn 15,1-6.7-9
Én vagyok az igazi szőlőtő, Atyám pedig a szőlőműves. Minden szőlővesszőt, amely nem hoz rajtam gyümölcsöt, lemetsz, és minden termőt megtisztít, hogy többet teremjen. Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet mondtam nektek. Maradjatok bennem, és én tibennetek. Miként a szőlővessző nem tud gyümölcsöt hozni önmagától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok bennem. Én vagyok a szőlőtő, ti pedig a szőlővesszők. Aki bennem marad, és én őbenne, az bő termést hoz, mert nálam nélkül semmit sem tehettek.
 
Ha bennem maradtok, és az én igéim tibennetek maradnak, kérjetek, amit csak akartok, és megkapjátok. Azáltal dicsőül meg Atyám, hogy sok gyümölcsöt hoztok, és tanítványaim lesztek. Ahogy engem szeretett az Atya, úgy szerettelek én is titeket. Maradjatok meg szeretetemben.
 
🙏 Imamód
Szemlélődő
 
Kérdések
Mit üzen neked a mai napon az Isten a Szentírás szavain keresztül?
 
🌷 Mi az, amire ma igent mondhatsz?
Pihenj meg és időzz egy kicsit a szabadban! Érezd a nap melegét, élvezd azt, hogy az Istené vagy!
 
🎶 Zene
https://www.youtube.com/watch?v=fU9Tmhghx_g
 
🎨 Kárpáti Zsuzsanna - Egyensúly
 
⛪️ Ma Lőw Gergely 7:00-kor Rómában a Pápai Magyar Intézet kápolnájában misézik a lelkigyakorlatozókért.

About the author

Ferencz Emese

Leave a Comment