2014. április 23. – Hírek és programajánló

HÍREK, PROGRAMAJÁNLÓ

Kolozsváron találkoznak a nőszövetségek tagjai
A nőszövetségek egyesülete fennállásának 15. évfordulóját a tavaszi lelkigyakorlatos napok keretében ünneplik május 5–7. között Kolozsváron. A rendezvényre a tagszervezetek elnökeit és 2–3 képviselőjét, valamint a lelkivezetőket várják. Új nőszövetségek is jelentkezhetnek április 27-ig, a 0747-532492-es telefonszámon.


Bibliodráma önismereti csoport indul Csíkszeredában
Az Ige segítségével közelebb kerülni férfi illetve női erőforrásainkhoz – ez a célja a Forró Gerda tanár, bibliodráma asszisztens és Moisii Róbert lelkigondozó, bibliodráma-pszichodráma vezető által tartott foglalkozásoknak. Jelentkezni május 2-ig lehet a 0742-571272-es valamint a 0744-422409-es telefonszámokon.


Több millió zarándokot várnak Rómába a két pápa szentté avatásának napjaiban
Április 27-én avatják szentté II. János Pál pápát a jó pápaként is emlegetett XXIII. Jánossal együtt. A szentté avatási szentmise vasárnap 11.00 órakor kezdődik a Szent Péter téren. A Rómába érkező magyar zarándokoknak április 26-án a Szent Istvánról elnevezett római körtemplomban mutatnak be magyar nyelvű szentmisét.
A szentté avatási szertartást élőben közvetíti 11.00 órától a Mária Rádió, valamint az M1 és Duna World csatornák.


Élet a lélekben plébániai imacsoportok találkozója Csíkszeredában
Az „Egy szívvel-lélekkel…” mottóval megszervezett találkozó április 26-án reggel 9.00 órakor kezdődik az új sportcsarnokban. Egy szívvel-lélekkel az Atya szeretetében címmel Dr. Jitianu Liviu tartja az első elmélkedést. Délután Tamás Huba plébános Egy szívvel-lélekkel Krisztus testében címmel tart előadást. 17.00 órakor a zárószentmise elmélkedését Csató Béla plébános mondja.


 Április 25-én, a Mária Rádió székelyudvarhelyi kápolnájában a székelyudvarhelyi Szent György plébániához tartozó Mária Légió közösség tagjai tartják a szentségimádást.


2014. április 23-án, szerdán 18 órától, a Hargita Megyei Kulturális Központ alagsori előadótermében sor kerül a Csíki Anyák Egyesülete által szervezett Szülők Iskolája előadássorozat első idei előadására Szezonális gyermekbetegségek kezelése az orvos-szülő partnerkapcsolat jegyében címmel, amelynek keretén belül Dr. Tóth Zsuzsanna beszél a leggyakoribb gyermekbetegségek megnyilvánulási formáiról. A doktornő kitér arra, hogy betegség esetén mit tehet otthon a szülő és mikor kell már orvoshoz fordulni, valamint szó esik a házipatikáról is. Az előadásra a belépés díjtalan, az esemény alatt adományokat fogadunk el a háromhónapos Kolhruss Natasa kezelésének támogatására.
A rendezvény főtámogatója a Hargita Megyei Kulturális Központ.


KULTURÁLIS HÍREK
Turnén a Háromszék Táncegyüttes
Április 23–25 között Marosvásárhelyen, Kolozsváron és Szászrégenben mutatja be A banda című előadását. A Könczei Árpád által rendezett produkció egy mezőségi lakodalomban idézi meg a magyarpalatkai muzsikusokat. A produkció április 23-án a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház nagytermében, 24-én a Kolozsvári Magyar Operában, 25-én pedig a szászrégeni Eugen Nicoară Művelődési Ház színpadán lesz látható, mindhárom helyszínen 19.00 órától.


Híreinket tudósítóinktól, a szekelyhon.ro, Caritas és a gyulafehérvári érsekség honlapjáról gyűjtöttük.

MRE - Hírszolgálat, 2014. április 23.

About the author

maradmin

Leave a Comment