2014. december 6. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Adventi délutánok sorozata a Mária Rádióval
Az erdélyi Mária Rádió közönségtalálkozóra hívja hallgatóit. A székelyudvarhelyi találkozó után, a körút ma Csíkszeredában, holnap Gyergyószentmiklóson, hétfőn Sepsiszentgyörgyön, majd kedden Marosvásárhelyen folytatódik. A találkozók kezdési időpontja délután 3 óra, az irgalmasság rózsafüzérének imádkozása, melyet közvetítünk. Csíkszeredában ma déli 12 órakor kezdődött a találkozó a Segítő Mária Líceum bentlakásában. 
Este 6 órától, az elsőszombati Mária-köszöntő alkalmával adunk hálát a Mária Rádió 5 éves csíksomlyói stúdiójáért. Az engesztelő imaórát délután 5 órától a gyímesi hívek tartják. A rózsafüzér előimádkozói a csíkszentléleki hívek és szintén ők viszik a Szűzanya kegyszobrának a másolatát a körmenetben. A szentmisét és körmenetet ez alkalommal is rádiónk közvetíti.

Szent Miklós búcsúk a gyulafehérvári egyházmegyében
- Ma este 6 órakor kezdődik a székelyudvarhelyi Szent Miklós templom búcsúünnepe. A szentmisét celebrálja és ünnepi beszédet mond Bíró László tábori püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Kar családreferense.
- Marosvásárhelyen a Szent Miklós egyházközség búcsúünnepe, szintén ma este 6 órakor kezdődik. Szónoka Bara László, marosvásárhely-meggyesfalvi plébános. 
- A miklósvári egyházközségben is ma este 6 órakor kezdődik a búcsús szentmise. A szentbeszédet Boga Norbert baróti segédlelkész tartja.
- Az altorjai Szent Miklós búcsút holnap déli 12 órakor tartják. A szentbeszédet Péter Arthur kővári plébános végzi.
- Csíkszentmiklóson vasárnap fél 1 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Tamás József püspök, szónoka Bálint István csíkszeredai segédlelkész lesz.

Adventi vásár a váradi Püspöki Palota előtti téren
Ma délután 3 órától, a Nagyváradi Székesegyház előtti téren nyitja meg kapuit az első Adventi Vásár, amelyre a családokat, gyermekeket, szülőket, nagyszülőket, fiatalokat és időseket, házasokat és özvegyeket hívnak és várnak a szervezők. A rendezvény főszervezője a Nagyváradi Püspökség. Közreműködnek az „Élet autizmussal” Egyesület, az Egyházmegyei Zeneközpont, a Szent László Iskola, a Caritas Catholica, az Egyházmegyei Ifjúsági Központ, az Egyházmegyei Laikusképző Központ önkéntesei. 
Egy igazán adventi hangulatú és Karácsonyt előidéző hangulatban eltöltendő délutánra hívnak meg mindenkit, nemzetiségi, felekezeti hovatartozástól függetlenül. A felkínált termékeket, finomságokat adomány ellenében el lehet vinni otthonainkba. Az itt begyűlt összegeket jótékonysági célra fordítják.

Várom az Urat
Erdély-szerte advent egy-egy hétvégéjén szervezik meg idén a Várom az Urat adventi keresztény zenefesztivált. A második rendezvényt ma délután 5 órai kezdettel, Kolozsváron a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen tartják. További helyszínek: Ördöngösfüzes és Sepsiszentgyörgy. 

Orgonakoncert Kolozsváron
Ma délután 5 órakor orgonakoncertre kerül sor a kolozsvári Szent Mihály templomban, melynek előadója Szabó Szilvia Nikoletta Amalia Goje tanárnő tanítványa. A belépés ingyenes, szeretettel várják a zenekedvelőket!

Szeplőtelen Fogantatás búcsúk a szatmári egyházmegyében
A szatmári egyházmegyében Szeplőtelen fogantatás titulussal a szatmárnémeti Zárda templom, a szinérváraljai Szeplőtelen fogantatás templom és az erdődi Zárdakápolna rendelkezik 
A szatmárnémeti Zárda templomban hétfőn este 6 órától lesz a búcsúmise Istvánfi Szilárd, a szatmárnémeti Szent Család egyházközösség segédlelkésze szentbeszédével. Ugyancsak ő tartja a búcsút megelőző triduumot is, szombaton este 6, vasárnap pedig délelőtt 10 órás kezdési időpontokkal. 
Az erdődi Zárdakápolna búcsúját hétfőn reggel 11 órától tartják Schupler Tibor batizi plébános szentbeszédével. 

Úrjövet imádságos készülődéssel Kaplonyban
A kaplonyi Szent Antal templomban holnap délután 3 órakor folytatódnak az adventi imaórák. Utána Ardai Attila Krisztust hirdessük című három kötetbe tagolt könyvét mutatják be, amely a szerző elmúlt 3 évben mondott prédikációiból állt össze.

Jótékonysági est Marosvásárhely-Remeteszegen 
Holnap este 6 órai kezdettel a marosvásárhelyi Szent Család templomban adventre hangoló jótékonysági estre kerül sor, az épülő közösségi ház támogatására. A jótékonysági esten fellép Borsos Edith énekművész, zongorán kísér Páll Erzsébet, valamint a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem zenepedagógia szakos hallgatói, felkészítő tanár: Makkai Gyöngyvér- tájékoztatott Szénégető István plébános.

Adventi ifjúsági imaórák Szatmárnémetiben
A Krisztusvárás időszakában a szatmári egyházmegye fiataljai egymást kísérik, egymás felkészülését segítik azzal, hogy idén is megszervezik az adventi ifjúsági imaórákat Szatmárnémetiben, minden vasárnap este 7órai kezdettel a város más-más templomában. Holnap a Szent család templomban „Türelmes várakozás” mottó alatt gyűlnek össze a fiatalok, hogy ezáltal jobban felkészüljenek Urunk születésének ünnepére.

Az időjárásról: Az ország nagy részén marad a borongós, csapadékos idő, többfelé várható havas eső, szitálás. Pára, köd képződhet, amely megnehezíti a közlekedést. Délután az északnyugati, nyugati megyékben már nem valószínű csapadék, helyenként a felhőzet is elvékonyodhat. Napközben 3-10°C közé melegszik a levegő.+

MRE - Hírszolgálat, 2014. december 6.

About the author

maradmin

Leave a Comment