2014. február 20. – Hírek és programajánló

Növekedés a belső szabadságban
Lelkigyakorlat a hétköznapokban, helyszín Marosvásárhely Segítőnővérek kápolnája, Régi kórház utca 14 szám. Időpontok: nagyböjt szerdáin (március 5, 12, 19, 26 és április 2, 9, 16) 19.30-kor
A lelkigyakorlat témái
        * Tudatosan élni
        * A félelmektől szabadulni
        * Egyszerű dolgoknak örülni
        * Szeretetkapcsolatok
        * Isten országáért dolgozni
        * Keresztünket hordozni
Kísérők: Bara Irén sa és Bereczki Silvia sa. Érdeklődés és jelentkezés(legkésőbb március 1-jéig): bereczki.silvia@segitonoverek.info e-mailcímen vagy a 0724-012984 és 0753-056919 telefonszámokon.


Február 20-án, csütörtökön, 17 órai kezdettel a temesvár-józsefvárosi a plébánia hittantermében a belvárosi református nőszövetség és a józsefvárosi katolikus nőszövetség találkozójára kerül sor. A rendezvény közös igeliturgiával kezdődik, amelyet szeretetvendégség követ.


A plébánia évében a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János egyházközség minden hónapban, előadást szervez. A harmadik előadásra február 20-án, csütörtökön este fél 7-kor kerül sor a Deus Providebit Ház nagytermében. Az előadó dr. Székely Dénes teológiai professzor lesz. Előadásának címe: Az Egyház ismertető jegyei. A rendezvényt szentmise előzi meg.


2014. február 21-én, Boldog Bogdánffy Szilárd vértanú-püspök születésének 103. évfordulóján, a 18.00 órakor kezdődő esti dicséret keretében ismét átadásra kerül A hit szolgálatában elnevezésű érdemérem, melyet az egyházmegye főpásztora 2012 végén alapított.
Az idei évben is több felterjesztés érkezett a Püspöki Hivatalhoz, melyeket a főesperesek testülete és az erre kijelölt bizottság megvizsgált, majd kiválasztotta azt a személyt, aki ebben az évben átveszi az egyházmegyei érdemérmet. A kiválasztott személy Kispataki Piroska, a szalárdi egyházközség híve, aki szerényen és hűséggel hosszú évtizedek óta áll az egyházközség szolgálatában. Életpéldájával és kitartó felelősségvállalásával kitűnt a hitnek a szolgálatában és a hívek előtt köztiszteletnek örvend.
A Boldog Bogdánffy Szilárd vértanú-püspök tiszteletére bemutatott esti dicséretre várják az egyházmegye papjait és híveit, hogy közösen imádkozzunk az Istent és embereket hűséggel szolgáló lelkekért.


Papi Hivatások nyomában – országos hittanverseny
2014. február 21-23. között a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum és a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség közös szervezésében kerül megrendezésre a „Papi hivatások nyomában” elnevezésű országos hittanverseny, melynek célja, hogy fiataljaink jobban megismerjék a katolikus megújulást szolgáló szerzetesek (a jezsuiták és a piaristák) élete, működése által az Istennek szentelt élet értékét, mélységét és szépségét.
Ebben az évben az ország tíz római katolikus középiskolájából érkezett résztvevők mérik össze tudásukat. A díjkiosztó ünnepség 2014. február 22-én szombaton 18.00 órakor kezdődik a Püspöki Palota dísztermében, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.


A kolozsvári Szent Mihály templomban, a szombat délutáni koncertek sorozatban február 22-én 17 órától Geréd István, a piarista templom kántora Johann Sebastian Bach, Dietrich Buxtehude és Joseph Rheinberger műveiből ad elő. A belépés díjtalan.


Feleségek-Édesanyák hétvégéje, Istennel a hétköznapokban címmel „...gondod van minden utamra.”(139.zsoltár,3),2014. március 7-9. között a Jakab Antal Konferencia Központba, Csíksomlyón.
 A hétvége előadói, előadásai: Hunyadi Ildikó: Istennel a hétköznapokban, Lukács László és Krisztina: Családtervezés Billings Ovulációs Módszerrel, Simó Irma: Éltető kapcsolataink. A programban szerepel filmnézés,  közös beszélgetés,  tánc, World Cafe. Természetesen arra is lesz lehetőség, hogy a résztvevők a csendben mélyebben találkozzanak Istennel. A szentmisékben, a közös imák alatt, a szentségimádáson erőt kérhetnek vállalt hivatásuk Isten akarata szerinti teljesítéséhez.  A program pénteken este 6 órakor kezdődik és vasárnap ebéddel ér véget.

Részvételi díj: 120 lej/fő, részletek a www.csalad.ro oldalon. Ha valaki anyagi okokból maradna távol, kérjük jelezze, keresünk megoldást! Jelentkezni a  www.csalad.ro "Bejelentkezés" menüpontban - 2014. február 15 és március 2 között. Bővebb információk: a 0743-152.008 telefonszámon Kertész Marikánál.


Március 7-9 között Ferences ifjúsági téli találkozó lesz Désen. A gyulafehérvári főegyházmegyében lévő Plébánia évére való tekintettel a találkozó témája: Ferences lelkiség a plébánián. Bővebb információért valamint a részvételi szándék jelzéséért a www.ofm.ro/eferi olalt keressék.Jelentkezni lehet jelezni, legkésőbb március 1-jéig.


Közösségfejlesztő képzés a Caritasnál
A Gyulafehérvári Főegyházmegyei Caritas folytatja közösségfejlesztő képzéssorozatát, ezúttal elsősorban a szórványban tevékenykedő közösségek, csoportok számára, amelyek Fehér, Hunyad, Kolozs, Beszterce és Maros megyékben működnek. A húszórás képzés célja, hogy elősegítse és támogassa a közösségépítést, önszerveződést, a csoportok fejlődését, az utánpótlás nevelését, javítsa a szervezetek hatékonyságát és a közösségek közötti kapcsolati háló kialakítását. Időpont: március 7–9. Helyszín: Kolozsvár, Szent Kamill Szociális Otthon. Részvételi szándékot legkésőbb február 27-ig lehet jelezni a 0258-811499-es telefonszámon.


„A csend hangjai” mottóval március 6-8 között nagyböjti lelkigyakorlatra kerül sor a csíkszentdomokosi segítőnővéreknél. Hallgatásban és befelé figyelésben töltött három nap, amely a csend ajándékának felfedezését segíti, közös és egyéni imaidőkkel, személyes kísérettel. A programok kísérői: Bara Irén és Bereczki Silvia segítő nővérek. Jelentkezni február 28-ig lehet a bereczki.silvia@segitonoverek.info e-mailcímen.


MRE - Hírszolgálat, 2014. február 20.

About the author

maradmin

Leave a Comment