2014. június 2. – Hírek és programajánló

HÍREK
Társadalmi kommunikációs Világnap
Ferenc pápa vasárnap délben emlékeztetett rá, hogy június 1-jén ünnepeljük a Társadalmi kommunikációs Világnapot. Az idei nap témája: a kommunikáció a találkozás kultúrájának szolgálatában. A társadalmi kommunikációs eszközök elősegíthetik az emberi család egysége iránti érzék növekedését, a szolidaritást, a minden ember számára méltó élet iránti elkötelezettséget. Imádkozzunk azért, hogy a kommunikáció minden formája valóban szolgálja a személyek, a közösségek, a nemzetek közötti találkozást, amely a kölcsönös tiszteleten és a másik meghallgatásán alapul - hangsúlyozta Ferenc pápa.


Kommunikációs világnap Kolozsváron
Május 30 – június 1-je között a kolozsvári Verbum Egyesület és a gyulafehérvári főegyházmegye pasztorális bizottságának média munkacsoportja a kommunikációs világnap alkalmából találkozóra hívta az erdélyi egyházi és világi sajtó munkatársait.


30 éves a TEKMEK
Az elmúlt hétvégén megalakulásának 30. évfordulóját ünnepelte a Temesvári Keresztény Magyar Egyetemisták Közössége, a TEKMEK.


Feketében fehéren – jótékonysági tárlat
Tegnap nyílt meg a nagyváradi Posticumban az Angyal Olívia munkáiból rendezett, június 9-éig látogatható jótékonysági tárlat. A rendezvény támogatója a Mária Rádió és a Segítő Kéz Egyesület. A képek megvásárlásából befolyt összeget, Olívia június 9-én esedékes hátgerincműtétjére fordítják.


Bérmálás a Szeben-fogarasi főesperesi kerületben
Jakubinyi György érsek ma délelőtt 10 órakor Szentágotán 3 személyt, délután 5 órakor a bolyai templomban 2 személyt fog megbérmálni.


PROGRAMAJÁNLÓ

Könyvbemutató Kolozsváron
Ma délután 5 órakor a Nőszövetség Szentegyház utca 2. szám alatti dísztermében bemutatják: Csávossy György Őszi utakon - versek, esszék színművek c. könyvét. Köszöntő beszédet mond Kovács Sándor főesperes. A zenei műsor összeállítója és vezetője dr. Potyó István karnagy.


Idén is elindul a Fekete Madonna zarándokvonat
A zarándokvonat június 23. és 26. között negyedszer kel útra Csíkszeredából a lengyelországi Czestochowába, a magyar pálos szerzetesek által alapított világhírű kegyhelyre. A Fekete Madonna zarándokvonat lelki vezetője Bábel Balázs kalocsai érsek, Németh László nagybecskereki püspök, Tamás József gyulafehérvári segédpüspök és Bátor Botond, pálos szerzetes lesz. Jelentkezni lehet június 5-ig a 0266-311726-os telefonszámon.


MRE - Hírszolgálat, 2014. június 2.

About the author

maradmin

Leave a Comment