2014. május 29. – Hírek és programajánló

HÍREK
Folytatódik a bérmálás a gyulafehérvári főesperesi kerületben
Ma délelőtt Kiskapuson, az egyházközség búcsúünnepén, délelőtt 11 órakor, 14 fiatalt bérmál meg Tamás József püspök.


Áldozócsütörtök napi búcsú
A kecsetkisfaludi templom titulusa Urunk mennybemenetele. Búcsúmiséjére ma délután 17 órakor kerül sor. Ünnepi szónok: Dániel Ernő nyikómalomfalvi plébános.


Koncertet tartottak a Szűzanya tiszteletére
Tegnap délután 5 órától a kolozsvári Mária Szíve templomban ünnepi zenei eseményre került sor a néhai Guttman Mihály zenepedagógus szellemében. Műsoron reneszánsz, barokk és romantikus művek szerepeltek.


Katolikus kommunikációs világnapi rendezvények Kolozsváron
A Vasárnapot és a Keresztény Szót kiadó kolozsvári Verbum Egyesület és a gyulafehérvári főegyházmegye pasztorális bizottságának média munkacsoportja a társadalmi kommunikáció 48. világnapja alkalmából találkozóra hívja az erdélyi egyházi és világi sajtó munkatársait, valamint az érdeklődőket. A világegyházban egységesen június 1-jére kitűzött világnapot Kolozsváron május 30–június 1-je közt rendezik meg a Szent Mihály Plébánián. Meghívott előadók: Kuzmányi István, a Magyar Kurír főszerkesztője, és Szikora József, a Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének elnöke, a Magyar Katolikus Rádió Közéleti szerkesztőségének vezetője. A széles szakmai körnek szánt előadásokat beszélgetés és a II. Fiatal vagyok és gondolkodom találkozó résztvevőinek szánt szakmai műhelyek követik. A rendezvény médiapartnere a Mária Rádió.


Özvegyek lelki hétvégéje
Június 13-14. között a székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban, a Gyulafehérvári Főegyházmegye családpasztorációs munkacsoportja szervezésében Özvegyek lelki hétvégéjére kerül sor Isten számít rád! címmel. Jelentkezni június 10-ig lehet a 0743-152008-os telefonszámon.


Gyermekbúcsú Székelyhídon
Böjte Csaba atya kezdeményezésére június 1-jén, 11 órakor tartják az első gyermekbúcsút Székelyhídon. A gyermeki lelkülettel való ismerkedésen túl, szeretnék, hogy a családok érezzék meg milyen jó gyermeket vállalni, nevelni. Az életnek értelmet adó gyermekkacagással szeretnék ezt a napot bearanyozni, ezért a székelyhídi gyermekek mellett a környék otthonaiból is meghívják a kicsiket, nagyokat egyaránt!
Ferenc pápának címezve egy közös levél megfogalmazását is tervezik, melyben javasolják, hogy június elsejét a Gyermek Jézus ünnepévé tegye.


Fülöp kurzus Kézdivásárhelyen
„Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy mindaz, aki őbenne hisz, el ne vesszen, hanem örök élete legyen” mottóval június 13-15 között Fülöp-kurzus lesz Kézdivásárhelyen, a Boldog Özséb plébánián. Jelentkezni a 0742-548229-es telefonszámon lehet június 3-ig.


Lelkigyakorlat a segítőnővéreknél
„A Te arcodat keresem” mottóval személyesen kísért szentignáci lelkigyakorlatot hirdetnek a csíkszentdomokosi Szent Margit Házban, július 11-18 között. Kísérők: Bara Irén és Bereczki Silvia segítőnővérek. Jelentkezni lehet június 20-ig, a bereczki.silvia@segitonoverek.info e-mailcímen.


Zenés elmélkedés Szent II. János Pál pápa tiszteletére
Június 1-jén, vasárnap délután 5 órakor a Nagyvárad Orsolya templomban zenés elmélkedést tartanak Szent II. János Pál pápa tiszteletére. Elmélkedést vezet Kruzslitz Imre atya, közreműködnek: Fügedy Anikó, Tankó Zita, Mágori Ilona-narrátorok, Bodi Mátyás – orgona, Costin Éva – hegedű, Bozsódi Bea – cselló, Altfater Leopold Otilia – ének, orgonán Szeghalmi Emese, rádiónk önkéntes műsorvezetője játszik.


Híreinket tudósítóinktól, a szekelyhon.ro, a váradi és a gyulafehérvári érsekség honlapjáról gyűjtöttük.

MRE - Hírszolgálat, 2014. május 29.

About the author

maradmin

Leave a Comment