2014. március 25. – Hírek és programajánló

HÍREK

Nyolcévesek lettünk – ez a nap híre az erdélyi Mária Rádióban
Nyolc évvel ezelőtt, ezen a napon szólalt meg először hivatalosan a Mária Rádió Romániában. Ezt az évfordulót a mai napon a 10 órától kezdődő, közvetített szentmisével illetve egész napos, rendhagyó programmal ünnepeljük. Nagyváradra várjuk Kovács Sándor főesperes-plébánost Kolozsvárról, aki az ünnepi szentmise főcelebránsa lesz. Kérjük a kedves hallgatókat, töltsék együtt a mai napot hálaadással az erdélyi Mária Rádióval!


További híreink:

Az erdélyi egyházmegyék püspökei Gyulafehérváron
A gyulafehérvári papnevelő intézetben tartózkodó főpász tos Házban április 11–12-én rendezi meg az elváltak és újraházasodottak lelki hétvégéjét Isten számít rád! címmel, Ne félj, csak higgy! (Mk 5,36) mottóval. Jelentkezni a www.csalad.ro honlapon lehet április 8-ig.


Jegyeskurzus indul Marosvásárhelyen
Az április 8-án induló felkészítő, nyolc hétig tart, segítség fiataloknak, akik házasságra készülnek, lehetőség a párkapcsolat elmélyítésére, közösségben való felkészülés a szentségi házasságra. A találkozók kedd esténként lesznek 19.00 és 21.00 óra között. Az interaktív, nemcsak előadások meghallgatásából álló találkozásokra, azokat várják, akik az év folyamán szeretnének összeházasodni, de részt vehetnek olyan párok is, akik szeretnék megismerni önmagukat és kapcsolatukat.
Jelentkezni április 4-ig lehet Szénégető Istvánnál, a 0743-138784 vagy a Sófalvi házaspárnál a 0744-799055-ös telefonszámon.

Híreinket tudósítóinktól, a Caritas, a Magyar Kurír, a gyulafehérvári érsekség valamint a szatmári püspökség honlapjáról gyűjtöttük.

MRE - Hírszolgálat, 2014. március 25.

 

About the author

maradmin

Leave a Comment