2014. november 14. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Elhunyt Zöld Lajos újságíró, a gyergyószárhegyi alkotótábor egyik alapítója
Zöld Lajos 1932-ben született Szárhegyen, középiskolai tanulmányait Gyergyószentmiklóson végezte, majd a Bolyai Tudományegyetem Történelem–Filozófia Karán szerzett egyetemi oklevelet. Újságíróként dolgozott, az Előre országos napilap szerkesztője, később az Ifjúmunkás szerkesztőbizottsági tagja, végül nyugdíjazásáig a Hargita és a Hargita Népe napilap újságírója, szerkesztőbizottsági tagja volt. Külső munkatársként ripor tozó fiatalok tanúságtételét hallgathatják meg az érdeklődők.
Csíkkarcfalván ma 12 órától a plébánia kápolnájában, este 6 órától pedig a gyímesközéploki templomban tartanak előadást. A körút holnap délelőtt 11 órától, a bethlehenfalvi kultúrotthonban folytatódik. A soron következő helyszínekről hírműsorainkban tájékoztatjuk kedves hallgatóinkat.

Koraszülöttek Világnapja a Cseperedőben
A székelyudvarhelyi Caritas szervezésében, idén első alkalommal emlékeznek meg a Koraszülöttek Világnapjáról, a Korai Nevelő- és Fejlesztőközpontban.
Minden koraszülött kisbabát nevelő családot várnak ma délután 4 órától, a Kossuth Lajos utca 18 szám alatt lévő központba. További információk a 0735-735.151-es telefonszámon kérhetők.

Management by Jesus vezetői szeminárium Csíksomlyón
„Nem a siker elérése a cél, hanem a cél elérése a siker.” mottóval Kiss Ulrich jezsuita, vezetők részére szemináriumot tart Csíksomlyón, a Jakab Antal Tanulmányi és Felnőttképzési Központban november 20-23 között.
A szemináriumra ma még lehet jelentkezni a 0722-388.651-es telefonszámon. Várják azokat a vállalkozókat, menedzsereket, akik a legrégebbi és mégis modern jézusi vezetői modellt szeretnék megismerni..

Cursillo Kápolnásfaluban
Holnap 10 órától a kápolnásfalvi plébánián Ultreya lesz. A találkozóra várnak minden cursillost. Érdeklődni lehet a 0744-162391-es telefonszámon.

Időjárás: Ma ismét sok felhő lesz felettünk, helyenként párás, ködös időre is számítani lehet főleg a reggeli órákban. Napközben rövidebb időszakokra a nap is előbújik. Csapadék inkább a nyugati tájakon várható. Délutánra 9 és 17°C közé melegszik a levegő és a szél is mérséklődik.

MRE - Hírszolgálat, 2014. november 14.

About the author

maradmin

Leave a Comment