2014. szeptember 20. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Csíksomlyón véget ért a Európai Máriás Háló 
Szeptember 16–19. között a csíksomyói ferencesek látták vendégül a huszonkét európai nemzeti Mária-kegyhelyet tömörítő Európai Máriás Háló tizenhárom országának kegyhelyigazgatóit, képviselőit.
A résztvevők ismertették egymással az elmúlt év kiemelkedőbb eseményeit, megfogalmazták meglátásaikat egy-egy általuk tapasztalt jelenség kapcsán. Más országok szervezői gyakorlatához igazodva a csíksomlyói ferencesek is kulturális programok keretében gondoskodtak arról, hogy a vendégek megtapasztaljanak valamit abból a kulturális-történelmi örökségből, társadalmi kontextusból és mentalitásból, amelynek összefüggésében Csíksomlyó hatása évszázadok óta megvalósul.

Imanap a családdal foglalkozó püspöki szinódusért
Szeptember 28-ra imanapot hirdetett a püspöki szinódus titkársága az október 5. és 19. között tart andó harmadik rendkívüli közgyűlése alkalmából. Mint ismeretes, a szinódusi ülés témája: „A családdal kapcsola tott szabadtéri színpadon (rossz idő esetén vasárnap a farkaslaki kultúrotthonban) játssza a társulat.

Az időjárásról: Országszerte a megnővekedett felhőzetből alakulhat ki zápor, zivatar. Ugyanakkor a többfelé megélénkülő szél kellemes, késő nyári meleget hoz. Napközben 21-25°C körüli értékekre lehet számítani.

MRE - Hírszolgálat, 2014. szeptember 20.

About the author

maradmin

Leave a Comment