2015. április 1. – Hírek és programajánló

​H Í R E K   E S T E
 

A pápa április 11-én teszi közzé a rendkívüli szentévet meghirdető bullát
A rendkívüli szentév meghirdetése után, amelyet Ferenc pápa március 13-án jelentett be, a Szentatya az irgalomnak szentelt jubileumi évet bulla közzétételével hirdeti meg hivatalosan április 11-én a Szent Péter bazilikában.
A kihirdetés rítusa magában foglalja a bulla egyes részeinek felolvasását a vatikáni bazilika szentkapuja előtt. Ezt követően Ferenc pápa vesperást vezet az Isteni Irgalmasság vasárnapja alkalmából. Ezzel is különös hangsúlyt kíván fektetni a rendkívüli szentév alapvető témájára: Isten irgalmasságára. A bulla alapvető dokumentum, amely bemutatja azt a lelkületet, szándékot és a remélt gyümölcsöt, amellyel a pápa meghirdeti azt az egyház számára.

Szeretetmorzsa nagyböjtben
Csíkszeredában tegnap délután tizenhárom szociális-karitatív munkával foglalkozó civil szervezet összefogásából, szeretetvendégséggel köszöntötték a helyieket a Szabadság téren.
Tamás József püspök öszönetét fejezte ki a szervezeteknek, és Isten áldását kérte tos beszélgetések, az elmélkedésre kiadott kérdések abban próbálnak segíteni, hogy mindenki megtalálja, hogy melyek az erős és melyek a gyengébb oszlopok, és ezeket megerősítse. Jelentkezni a csalad.ro honlapon a Bejelentkezés menüpontja alatt lehetséges.

Az időjárásról:
Ma már borongós, esős időre van kilátás, a hegyekben hózápor is előfordulhat. A szél többfelé viharossá fokozódik. A hajnalok ismét fagyossá válnak, napközben 5 és 10 C fok között alakul a hőmérséklet.

MRE - Hírszolgálat, 2015. április 1.

About the author

maradmin

Leave a Comment