2015. augusztus 8. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N / E S T E

Találkozóra várja önkénteseit a Mária Rádió
Hétfőn, Kolozsváron találkozunk rádiónk önkénteseivel délután öt órától a Szent Mihály Nőszövetség Szentegyház utcai dísztermében. Kedden déli tizenkét órától a Marosvásárhelyi Deus Providebit házba, szerdán délután három órától a székelyudvarhely és környéki önkénteseket  és hallgatókat várjuk a Szent Pio Lelkigykorlatos házba.  A következő helyszínekről hírműsorainkban értesítjük hallgatóinkat.

Búcsúk a szatmári egyházmegyében
Erdődhegyen, holnap délelőtt tizenegy órától lesz az ünnepi szentmise Istvánfi Szilárd, a Szent Család egyházközösség segédlelkésze ünnepi szónoklatával, Túrterebes kishegyen pedig ugyanazon a napon, tizenkét órától, Vojtku László, a szatmárnémeti Szentlélek egyházközösség plébánosának prédikációjával.
Hétfőn, Szent Lőrinc napján Misztótfalun tartanak búcsúmisét délután öt órától, Egeli Ferenc püspöki titkár szentbeszédével.

Szentségimádás Érkeserűben és Papfalván  
A nagyváradi egyházmegyében újraéledt örökös szentségimádási nap hagyományának megfelelően augusztus hónap második vasárnapján, holnap Érkeserűben és Papfalván lesz a híveknek lehetősége a szentségimádásba bekapcsolódni.

Márton Áron-imalánc Kolozsváron        
Holnap reggel nyolc órától kerül sor a Márton Áron imalánc nyolcadik állomására a kolozsvári Szent István templomban, a helyi Szent Mihály Nőszövetség szervezésében. A boldogemlékű püspök halálának 35. évében mihamarabbi boldoggá avatásáért imádkoznak a kolozsvári hívek. Szeretettel várnak minden Márton Áron-tisztelőt erre az imaalkalomra is.

Evangelicáziós hét gyermekeknek
Augusztus 10-16 között Sepsiszentgyörgyön, a Krisztus Király templomban nyolcadik alkalommal kerül megszervezésre az evangelizaciós hét mindazon gyermekek számára, akik befejezték a kicsi csoportot, illetve az ötödik osztályt. Hétfőtől péntekig 10 – 16 óráig tartanak a foglalkozások, szombaton autóbuszos zarándoklat lesz Esztelnekre, a hálaadó szentmisére pedig vasárnap fél tizenegykor kerül sor. A pedagógusoknak  nagyobb hittanos gyerekek és fiatalok segítenek.
A részvételért nem kell fizetni, akik támogatni szeretnének a rendezvényt, megtehetik a plebánián.

Ünnepel az Élet a lélekben imacsoport
Megalakulásának 21. évfordulóját ünnepli az Élet a lélekben plebániai imacsoport. Az ünnepi találkozóra augusztus 12-én szerdán kerül sor Sepsiszentgyörgyön a Krisztus Király templomban délután öt órától szentségimádás , hat órától hálaadó szentmise lesz, majd tanuságtélek következnek, dícsőítés és imaszolgálat . Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

VIII. FerBiT
Oltalmad alá futunk! mottóval indul útjára a VIII. Ferences Bicikli Túra! Augusztus 25-31. között a Székelyudvarhely - Kőhalom - Tusnád - Gyimesfelsőlok - Hidegség - Szellő-tető – Csíksomlyó útvonalon gurul a csapat, amelyhez bárki csatlakozhat. Jelentkezni augusztus 15.-ig lehet a következő elérhetőségeken: e-mailben a biciklistak@gmail.com címen, telefonon pedig a 0741-940.171-es számon, akár külföldről is.

1Úton Nemzetközi Zarándoknap
Az egységért és a békéjéért szervez zarándoklatot a Mária Út Egyesület augusztus 22-én. Az eseményre meghívást kap mindenki, aki késztetést érez arra, hogy egy egész napos zarándoklat keretében, hosszabb vagy rövidebb szakaszt tegyen meg a Mária Úton. Az 1Úton Nemzetközi Zarándoknap sok ezer ember számára nyújt zarándokélményt, melyen keresztül életre kel a csoda: a különböző nemzetiségű, világnézetű emberek egymáshoz, egymás mellett és egymásért zarándokolnak. A mai széthúzó világban átélik az egységet, mely hatalmas lelki jelentőséggel bír. Részletes információ a www.1uton.mariaut.hu honlapon érhető el a zarándoklat szakaszainak pontos leírásával.

Vasárnapi szentmise közvetítés
Holnap délelőtt fél tizenegy órától, Lázárfalváról közvetítünk szentmisét.

Az időjárásról: A hétvégén inkább derült, napos időre számíthatunk, csak kevés gomolyfelhő képződhet az erdélyi medencében. Csapadékra nem kell számítani. Szombaton és vasárnap is megélénkülhet a déli-délkeleti szél. Hajnalonként 8-19, napközben 33-36 fok várható.

MRE - Hírszolgálat, 2015. augusztus 8.

 

 

About the author

maradmin

Leave a Comment