2015. december 15. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai nap folyamán Katonán tartják az örökös szentségimádási napot. Várják a híveket, használják ki az alkalmat az elcsendesedésre, az engesztelésre.

Megérkezett Erdélybe a Betlehemi Békeláng
A Betlehemi Láng a krisztusi szellemiség szimbóluma, mely hosszú út után megérkezett Erdélybe. A hagyományoknak megfelelően a lángot cserkészek hozzák Jézus születési helyéről, a betlehemi Születés Bazilikából, stafétaként, mint az olimpiai lángot. Az idei év mottója „ Béke bennem- béke veled”. Ez a láng mindenkié, minden jószándékú emberé, nincs egyházhoz, felekezethez kötve. Erdély több városában is át lehet venni a lángot. Cserkészeinktől kérhető, hazavihető, továbbadható, hogy minél több családhoz eljusson.  Éljünk a lehetőséggel, fogadjuk be a betlehemi láng fényét, melegét otthonunkba, hogy átjárja életünket.

Lelkigyakorlat Déván
December 15-17 között, este hat órai kezdettel, adventi lelkigyakorlatos elmélkedéseket tart Kádár Sándor szászvárosi segédlelkész. Várnak minden érdeklődőt a ferences templomba.

Fiatal házasok találkozója Marosvásárhelyen
Második alkalommal kerül sor arra a havonta megrendezendő  talákozóra, melyet  friss házasoknak vagy olyan házaspároknak tartanak akik előző években jegyeskurzuson vettek részt. A csoportba be lehet kapcsolódni ma este hét órától az Ama Deus cukrászdában.

Karácsonyi koncert Székelyudvarhelyen                    
A Szent Miklós plébánia templomban, december 17-én este öt órától a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola karácsonyi hangversenyét mutatja be. Az ünnepi hangolóra várják a zenekedvelőket. A karácsonyi koncert miatt ezen a napon  az esti szentmise elmarad.

Medgyesen énekel a szovátai gyermekkórus             
A Dévai Szent Ferenc Alapítvány szovátai gyermekkórusa, karácsonyi énekekkel teszik ünnepélyesebbé az adventi készülődést, december 17-én, délután fél öt órától, a medgyesi Szent István templomban. Várnak minden  érdeklődő zenekedvelőt.

Adventi zenés áhítat Marosvásárhelyen
A Keresztelő Szent János – plébániatemplomban december 18-án, pénteken az este hat órakor kezdődő szentmise után „Legyen nékem a Te igéd szerint” címmel adventi zenei áhítatra kerül sor. A műsort Boros Edith és vendégei állítottak össze.

Sóvidéki gyermekkarácsony Parajdon
A már hagyományossá vált karácsonyi ünnepség, december 19-én, szombaton délelőtt tizenegy órakor kezdődik a parajdi sóbányában, amelyre elsősorban a dévai Szent Ferenc Alapítvány környékbeli és távolabbi napközi, illetve bentlakó otthonainak gyermekeit várják. Az eseményen jótékonysági koncertet tart: Halász Judit és Vastag Csaba.

Jótékonysági koncertek a Márton Áron-játékfilm javára
A Márton Áron püspök életéről szóló, Zord idők csillaga című, készülő nagyjátékfilm javára szervez a jótékonysági koncerteket az Áron Film Egyesület.
Marosvásárhely, Csíkszereda és Sepsiszentgyörgy után december 19-én, szombaton este hat órakor Csíkszentdomokoson a római katolikus templom lesz a következő helyszín. A film alkotói minden érdeklődőt várnak és minden támogatást köszönettel fogadnak, mert hisznek abban, hogy: „Apró cseppből lesz a zápor!”

Márton Áron emlékév indul december 24-én
Márton Áron emlékévet hirdet a nemzetpolitikai államtitkárság a püspök születésének 120. évfordulója alkalmából. Az idei december 24-én induló és 2016 december 24-én záruló rendezvények között jubileumi konferenciák, rendhagyó történelemórák és fiataloknak szóló vetélkedők egyaránt szerepelnek. Az emlékév világi fővédnöke Áder János köztársasági elnök, egyházi fővédnök Jakubinyi György gyulafehérvári érsek – tudtuk meg a Magyar Kurír honlapról.

Az időjárásról: Ma is többnyire felhős, borongós, helyenként tartósabban párás, ködös idő várható, csak az ország középső részén süthet ki a nap. Számottevő csapadék nem várható és a légmozgás sem lesz jelentős. Hajnalban több helyen fagyhat, -7 és 0 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, napközben pedig 2-6 fok várható.

MRE – Hírszolgálat, 2015. december 15.

About the author

maradmin

Leave a Comment