2015. február 7. – Hírek és programajánló

H Í R E K  D É L B E N
 

Férjek – édesapák hétvégéje
Február 20-22. között a Gyulafehérvári főegyházmegye családpasztorációs munkacsoportja Férjek-édesapák hétvégéjét szervezi Csíksomlyón, a Jakab Antal Konferencia Központban, Hit, hivatás és hivatal között. Egyensúly életben, családban címmel. Tervezett előadók: Kiss Ulrich jezsuita atya, Dr. Vass Levente, Kertész Tibor, Bíró Ernő, Nagy Zoltán és Nisztor István. Jelentkezni a www.csalad.ro honlapon, a „Bejelentkezés” menüpontban lehet.

Elsőszombat Csíksomlyón
A csíksomlyói kegytemplomban az esti hat órás szentmisében lesz a 2015-ös esztendő második Mária-köszöntője. A szentmisét megelőzően, a délután öt órától kezdődő engesztelő imaórát, a gyimesiek végzik. A szentmise után a csíkszentdomokosiak vezetik a rózsafüzér imádkozását és ők viszik a Szűzanya kegyszobrának a másolatát a templom előtti téren. A szentmisét és körmenetet ez alkalommal is rádiónk élőben közvetíti.

Orgonamegáldás Szombatfalván
A székelyudvarhely-szombatfalvi Szent György plébániatemplomban február 8-án, vasárnap a fél tizenkét órakor kezdődő szentmisén Tamás József püspök megáldja a felújított Kolonics orgonát. Ugyanakkor az újonnan kinevezett egyháztanács fogadalomtételére is sor kerül. 

Házasság hete egyházmegyéinkben
Február 8 és 15 között negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Házasság hete rendezvénysorozat. Mottója: „Megtartó hűség”. 
- A Csíkszeredai Nagycsaládosok Egyesülete február 7-én, szombaton, reggel kilenc órától délután két óráig, a Segítő Mária Gimnázium Dísztermében hívja a házaspárokat korosztálytól függetlenül, valamint a jegyespárokat. A szentségi házasság és a keresztény családok a nemzet jövője című rendezvényen Böjte Csaba atya és Simó Gáspár, a Segítő Mária Gimnázium spirituálisa tart előadást.
- Február 8-án, vasárnap délelőtt tizenegy órakor a csíkszentléleki templomban szentmisével kezdődik a Házasság hete rendezvény, amit közös ebéd, majd bevezető gondolatok, játékos ráhangolódás követ. Batthyány Strattmann László életéről szóló előadás után, Ima a családban és tanúságtétel, majd szentségimádás lesz.
- A székelyudvarhelyi Szent György plébániatemplomban február 10-én, kedden, este fél hétkor Megtartó hűség mottóval: ima lesz a templomban, majd utána meghitt vacsora kettesben, vendéglőben. Előzetes bejelentkezés szükséges a 0266-217660-os telefonszámon.
- Marosvásárhelyen a Minorita templomban február 8-án, este hét órakor kezdődik az Ima a házasságért, Les Zoltán lelkipásztor igehirdetésével.
- A Szatmári Egyházmegyében a Házasság hetét a vasárnapi szentmiséken nyitják meg. Ezt követően február 10-én, kedden este hét órától a Scheffler János Lelkipásztori Központ udvaráról nyíló Szent István teremben filmvetítés lesz, amit beszélgetés követ. A rendezvény minden programja nyitott, várják az érdeklődő házaspárokat, további információkat a 0744137568-as telefonszámon lehet kérni.
- Nagykárolyban 8-án vasárnap a Kalazanci Szent József templomban a tizenegy órakor kezdődő szentmisén nyitják meg a Házasság hetét, aznap este öt órától filmvetítés is lesz a plébánia hittantermében. 

Közeledik a betegek és idősek világnapja
Február 11-én, Szűz Mária lourdesi jelenésének az évfordulóján tartják a csíksomlyói kegytemplomban a betegek és idősek XXII zarándoklatát. Évről évre mind többen zarándokolnak el ezen a napon a csíksomlyói kegytemplomba, ahol a délelőtt fél tizenegykor kezdődő szentmise végén a betegek szentségét is kiszolgáltatják. A szentmisét, melyet rádiónk közvetít, Tamás József püspök mutatja be. 
- A szatmárnémeti Székesegyházban, betegek világnapján, este hat órától Schönberger Jenő püspök szentmisét ajánl a szenvedőkért. Előtte, fél hattól szentgyónásra van lehetőség, a résztvevők pedig búcsút nyerhetnek a szokott feltételek mellett. Azoknak a betegeknek, akiknek nehézséget jelent eljutni a Székesegyházba, ingyenes szállítási lehetőséget biztosítanak. Akik igénybe szeretnék ezt venni, február 7-ig jelentkezhetnek a 0743-097.701-es telefonszámon.
Nagykárolyban, kedden este hat órától a Kalazanci Szent József templomban, Nagybányán szerdán reggel nyolc órakor és este hat órakor a Szentháromság templomban is lesz szentmise a betegekért, világnapjukhoz kapcsolódva.

Az időjárásról: Ma egy újabb hidegfront érezteti hatását, többfelé viharos szelet és hózáporokat, akár tartósabb hóesést is magával hozva. Hajnalban a derültebb tájakon -9, -11°C is lehet a hőmérséklet, délután -3, +3°C várható.

MRE - Hírszolgálat, 2015. február 6.

 

About the author

maradmin

Leave a Comment