2015. január 22. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

A pápa fogadott egy finn ökumenikus küldöttséget
Finnország védőszentje, Szent Henrik ünnepe alkalmából érkezett ökumenikus zarándoklatra Rómába az a küldöttség, amelynek tagjait ma délelőtt fogadta a Vatikánban a pápa. Lá tok tükrében címmel tart előadást a csíkszeredai polgármesteri hivatal gyűléstermében. A rendezvényen az előadó korábban megjelent Kövek, falak, templomok című, a középkori csíki templomok régészeti kutatásait bemutató könyv új kiadása kapcsán egy rövid könyvismertetőre is sor kerül.

Máriapócsra mennek a szatmári egyházmegye egyháztanácsai
„Kommunikáció és együttműködés a plébános, az egyháztanács és a plébániai közösség háromszögében” lesz a témája a Szatmári Egyházmegye egyháztanácsosai idei találkozójának, melyet Máriapócson január 23-25. között tartank. A találkozón előadást tart Felföldi László Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöki helynöke az egyházi kommunikációról, majd bemutatja az általa vezetett debreceni Megtestesülés plébánia „útját”. A programban műhelymunka, többszöri ima és szentmise is szerepel.

Szentmise a deportált németek emlékére Nagyváradon
1945 januárjában, 70 évvel ezelőtt több mint 70 ezer németet deportáltak Romániából „málenkij robotra” / kis munkára a Szovjetúnióba. Január 25-án, vasárnap fél tizenegy órakor a Német Demokrata Fórum rendezvénysorozatának keretében, az eseményre emlékezve, a túlélőkért és az elhunytakért imádkozva mutat be német nyelvű szentmisét Böcskei László megyéspüspök a nagyvárad-kapucinus templomban.

Az időjárásról:
Marad a borongós, esős idő. Ma ismét többfelé eleredhet az eső. Helyenként a szél is feltámad. Az ország nagy részén 5 és 10°C közé melegszik a levegő, a leghidegebb az erdélyi medencében várható, itt fagypont alá süllyed a levegő hőmérséklete.

MRE - Hírszolgálat, 2015. január 22.

About the author

maradmin

Leave a Comment