2015. július 17. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

20 éves a kézdivásárhelyi engesztelő imacsoport
Idén ünnepeli megalakulásának huszadik évfordulóját a kézdivásárhelyi Szentháromság-plébánia engesztelő imacsoportja. Minden hónap harmadik péntekén tartanak éjszakai engesztelést, melyet felajánlanak a város minden lakójáért, öregekért és fiatalokért, betegekért és egészségesekért, munkanélküliekért, gondban, bajban élőkért, hajléktalanokért, egyházi és világi vezetőkért. A csoport tagjai hálát adnak a Mindenhatónak az eltelt két évtized alatt kapott kegyelmekért, lelki segítségért és imameghallgatásokért és várják mindazokat akik szivesen csatlakoznak az engeszteléshez ma este nyolc órakor a kantai Szentháromság-templomban.

Bérmálás Gyorokon
Július 19-én, vasárnap Dirschl Johann általános helynök 23 fiatalnak szolgáltatja ki a bérmálás szentséget Gyorokon a 11 óra 30 perckor kezdődő szentmise keretében.  A fiatalok felkészítését ft. Erős Miklós helyi plébános irányította.

Zengjen a dal
A budapesti Kölcsey díjas belvárosi vegyeskar jótékonysági koncertjére keról sor július 19-én vasárnap este hét órától a kolozsvári Szent Mihály templomban. A belépő díjat mindenki lehetőségei szerint szabja meg. A begyült összeget az Árpád-házi Szent Erzsébet otthonnak ajánlják fel.

OKIT 2015
Több mint 2000 fiatalt várnak az Országos Katolikus Ifjúsági Találkozóra, melynek az idei évben, Európai Ifjúsági Fővárosa, Kolozsvár ad otthont július 22-26 között. Jelentkezni még lehet a www.intc.ro honlapon, de szállás már nem igényelhető. Ugyanezen a honlapon megtalálható a részletes program valamint több fontos információ is. Mindenkit hívnak és várnak szeretettel.

Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó 2015
Idén is megszervezi a Gyulafehérvári Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség a CSIT-et, augusztus 11-15 között. Várnak minden 14-30 év közötti fiatalt. Bejelentkezés, és bővebb információk a www.csitinfo.ro honlapon. Aki augusztus 1-jéig  bejelentkezik, ajándék polóban részesül. Részletek a mai déli magazinban.  

Kántori állások
A csíkszentmiklósi Római Katolikus Plébánia Hivatal a kántori munkát szolgálatnak és hívatásának tekintő kántort keres. Bérezés a jelenleg érvényben lévő egyházmegyei- és a munkatörvénykönyv rendelkezései szerint. Szolgálati lakás biztosítva. Érdeklődni Drócsa László plébánosnál a 0745-515034-es telefonszámon.”
A tusnádi Római Katolikus Plébánia, szintén kántort keres. Érdeklődni a 0742 371 242-es telefonszámon, Csont Ede plébánosnál.

III. Balatoni Csillagösvény Missziós Körút
Július 19-26 között harmadszorra kerül megrendezésre a Böjte Csaba ferences atya és a Marosszéki Kodály Zoltán gyermekkar Balatoni Csillagösvény nevezetű missziós körútja, amelynek célja, hogy támogatást illetve adományokat gyűjtsön a kórus részére. A gyermekkórust a Boldogasszony Iskolanővérek vezetik, akik a Szovátai és nyárádmenti hátrányos helyzetű gyermekeket segítik zenei missziójukkal, mozgó ének- és zeneiskolai programjukkal. A gyűjtésből épülne számukra egy központ Marianum Tündérkert néven. A missziós körúton a következő településeken lesznek szentmisék: Zalakaros, Keszthely, Hévíz, Sümeg, Balatonfüred, Balatonalmádi, Szántódpuszta, Balatonboglár és Csobánka. A Balatoni Csillagösvényről részletesebben a www.magnificat.ro oldalon olvashatnak.

Ifjúsági tábor Székelyszálláson
„A felhők felett mindig süt a nap!”- ez az idei tábor mottója, amit július 27-30 között tartanak Székelyszálláson. A tábor célja, családias légkörben együtt lenni, megismerni egymást, közel kerülni egymáshoz és a jó Istenhez. Azokat a fiatalokat várják akik gondban vagy krízisben vannak, akik szeretnének kikapcsolódni, vagy valamilyen kegyelmet kérni, akár hisznek, akár nem. Jelentkezni lehet a 0742-698166-os telefonszámon, vagy a hajlakattilajbi@freemail.hu e-mail címen.

Tizenharmadszor is Feriza
Július 28 – augusztus 1-je között tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre a Ferences Ifjúsági zarándoklat, melyre 16-35 év közötti fiatalokat várnak. Jelentkezni legkésőbb július 20-áig lehet a honlapunkon található elérhetőségen.(http://ofm.ro/eferi/feriza2015-jel )

Az időjárásról: A mai nap tovább melegszik a levegő hőmérséklete, az enyhe hajnalt követően napközben már 31-36 fokos hőségben lesz részünk. Sok napsütésre számíthatunk, csak helyenként jelenhet meg  gomolyfelhő az égen, de eső nem valószínű. Figyeljünk a megfelelő hidratációra, igyunk elegendő folyadékot, lehetőleg vizet. Nagyon erős lesz az UV-sugárzás,ezért fontos, hogy védjük bőrünket.

MRE – Hírszolgálat, 2015. július 17.

About the author

maradmin

Leave a Comment