2015. július 20. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Bűnbánó Mária Magdolna búcsú
A hagyománytól eltérően az idén két napos lesz a gyímesközéploki Mária Magdolna búcsú. A búcsú kedden este fél tíz órakor keresztúttal kezdődik. Az újonnan elkészült stációkat Salamon József gyímesbükki plebános áldja meg.  Az első nap szentségimádással zárul.  Szerdán tizenegy órakor megáldásra kerül a felújított tempombelső is. Az ünnepi szentmise főcelebránsa Bara Ferenc főesperes, igét  hírdet Mátyás Gábor zeteváraljai plebános. Mindenkit szeretettel várnak.

Búcsú a Szent Anna-tónál
Július 25-én, szombaton tartják  idén a Szent Anna-tó melletti kápolna búcsúját. Délelőtt tizenegy órától fogadják a keresztaljákat, tizenkét órától a keresztút imádkozása kezdődik, melyet népünk lelki megújulásáért végeznek a Szent Anna-tó sétányán kialakított Kálvárián.  Az ünnepi búcsús szentmise, melynek szónoka Urbán Erik ferences atya, délután egy órától kezdődik.

Szent Anna és Szent Kristóf  búcsúk
Július 22-én, szerdán délelőtt tizenegy órától Kilyénfalván tartják a búcsút. Az ünnep szónoka, Anaklét atya, Gyergyószárhegyről.
Július 26-án, vasárnap délután  egy órától a gyilkostói Szent Kristóf  kápolnánál szintén búcsús szentmisét tartnak, Szecsete Zoltán orotvai plébános mond homiliát.
Kadicsfalván július 26-án fél egytől kerül sor az idei Szent Anna és Joáchim búcsújára, melynek meghívott szónóka Kovács Csaba ferences atya Székelyudvarhelyről.

Szent Jakab búcsú
Homorodremetében, július 25-én Szent Jakab búcsúünnepére kerül sor délelőtt tizenegy órától, meghívott szónók, Benedek Róbert Károly újmisés pap.

Vidám Lelkinap Érmihályfalván
Július 24-25-én harmadik alkalommal szervezi meg az érmihályfalvi római katolikus plébánia a helyi fiatalok számára a Vidám Lelkinap elnevezésű programot, melynek témája a magvetőről szóló példabeszéd. A résztvevőket pénteken reggel kilenc órára várják a plébánián. A bibliai bevezetővel, kiscsoportos beszélgetésekkel, kézműves foglalkozásokkal, számos vetélkedővel és játékkal tarkított program szombaton este hét órakor ér véget a barantói erdészházban.    

Szentségimádás Szentjobbon és Biharsályiban
A nagyváradi egyházmegyében újraéledt örökös szentségimádási nap hagyományának megfelelően július hónap negyedik vasárnapján, július 26-án Szentjobbon és Biharsályiban lesz a híveknek lehetősége a szentségimádásba bekapcsolódni.

Tűz kurzus – Hargitafűrdön
Augusztus 6-9 között a székelyudvarhelyi Forrás közösség, kurzust szervez azok részére akik szeretnék jobban megismerni a harmadik isteni személyt és adományait. Meghívott előadó Margulescu Cotiso. A részvételhez szükséges a Fülöp kurzus vagy Szentlélek szeminárium előzetes elvégzése. Jelentkezni lehet július 28-áig a 0724-079612-es telefonszámon, Péter Albertnél.

Ferences Ösvény
„Ismered Assisi Szent Ferencet? Tudod, hogy miből áll a ferences lelkiség, ami több mint 800 éve magával ragad gyereket, fiatalt, felnőttet, öreget, családost, pápát, bíborost, püspököt, papot?” Ezekkel a gondolatokkal hívják a fiatalokat és a fiatal felnőtteket az erdélyi ferences szerzetesek egy három hétvégéből álló kalandra, amelyen a résztvevők megismerkedhetnek Szent Ferenccel és az ő evangéliumi lelkiségével, vagyis a ferencességgel.Az első Ferences Ösvényre augusztus 7–9. között kerül sor a Szárhegyi Ferences Kolostorban. A lelki programra 17 és 35 év közötti fiatalokat várnak a szervezők.További részletekről érdeklődni és jelentkezni fr. Pantea Tibor ferences szerzetesnél a frtibi@gmail.com e-mail címen vagy a 0746-774701 telefonszámon lehet- tájékoztatott Borsodi L. László ferences sajtóreferens.

1Úton Nemzetközi Zarándoknap
Az egységért és a békéért  szervez zarándoklatot a Mária Út Egyesület  augusztus 22-én. Az eseményre meghívást kap mindenki, aki késztetést érez arra, hogy egy egész napos zarándoklat keretében, hosszabb vagy rövidebb szakaszt tegyen meg a Mária Úton. Az 1Úton Nemzetközi Zarándoknap sok ezer ember számára nyújt zarándokélményt melyen keresztül életre kel a csoda: a különböző nemzetiségű, világnézetű emberek egymáshoz, egymás mellett és egymásért zarándokolnak. A mai széthúzó világban átélik az egységet, mely hatalmas lelki jelentőséggel bír. Részletes információ a www.1uton.mariaut.hu honlapon érhető el a zarándoklat szakaszainak pontos leírásával.

Management by Jesus
Szatmári és régióbeli vállalkozóknak tart szemináriumot Kiss Ulrich jezsuita atya szeptember 17-20 között a nagyszokondi lelkigyakorlatos házban. A kurzus, melynek mottója „Nem a siker elérése a cél, hanem a cél elérése a siker!" csütörtökön délben kezdődik és vasárnap délben ér véget. Legtöbb 12 személyt tudnak fogadni, a részvételi díj 750 lej, a teljes ellátás pedig három napra 260 lej. Akik azonban augusztus elsejéig feliratkoznak, tíz százalékos engedményt kapnak. Érdeklődni és jelentkezni a 0723-615818-as vagy a 0735-191997-es telefonszámokon lehet.

Az időjárásról: A hidegfront mely fölénk érkezett jelentős lehűlést nem okozott,  holnap is a legmelegebb órákban 30-35 fokot mérhetünk. Holnap sok lesz a napsütés, inkább az erdélyi medencében számíthatunk záporra, zivatarra. Az északi-északnyugati szelet élénk, erős lökések kísérhetik. 

MRE - Hírszolgálat, 2015. július 20.


H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Máriás lelkületű csoportok, lelkiségek X. találkozója
Július 25-én Székelyvéckén kerül sor a Rózsafüzér Társulatok, máriás lelkületű csoportok, lelkiségek X. találkozójára. Az idei találkozó mottója „Most Jézussal kell lennem!”. Szeretettel várnak minden Mária tisztelő hívet. A találkozóra autóbuszok indulnak. Érdeklődni és jelentkezni a Mária Iskola régió felelőseinél.

Búcsú a Szent Anna-tónál
Július 25-én, szombaton tartják idén a Szent Anna-tó melletti kápolna búcsúját. Délelőtt tizenegy órától fogadják a keresztaljákat, tizenkét órától a keresztút imádkozása kezdődik, melyet népünk lelki megújulásáért végeznek a Szent Anna-tó sétányán kialakított Kálvárián.  Az ünnepi búcsús szentmise, melynek szónoka Urbán Erik ferences atya, délután egy órától kezdődik.

Szent Anna és Szent Kristóf  búcsúk
Július 22-én, szerdán délelőtt tizenegy órától Kilyénfalván tartják a búcsút.
Július 26-án, vasárnap délután  egy órától , a gyilkostói Szent Kristóf  kápolnánál szintén búcsús szentmisét tartnak.
Kadicsfalván július 26-án fél egytől kerül sor az idei Szent Anna és Joáchim búcsújára.

Tűz kurzus - Hargitafűrdön
Augusztus 6-9 között a székelyudvarhelyi Forrás közösség, kurzust szervez azok részére akik szeretnék jobban megismerni a harmadik isteni személyt és adományait. Meghívott előadó Margulescu Cotiso. A részvételhez szükséges a Fülöp kurzus vagy Szentlélek szeminárium előzetes elvégzése. Jelentkezni július 28-áig lehet a 0724 079 612-es telefonszámon, Péter Albertnél.

Ferences Ösvény
„Ismered Assisi Szent Ferencet? Tudod, hogy miből áll a ferences lelkiség, ami több mint 800 éve magával ragad gyereket, fiatalt, felnőttet, öreget, családost, pápát, bíborost, püspököt, papot?” Ezekkel a gondolatokkal hívják a fiatalokat és a fiatal felnőtteket az erdélyi ferences szerzetesek egy három hétvégéből álló kalandra, amelyen a résztvevők megismerkedhetnek Szent Ferenccel és az ő evangéliumi lelkiségével, vagyis a ferencességgel.Az első Ferences Ösvényre augusztus 7–9. között kerül sor a Szárhegyi Ferences Kolostorban. A lelki programra 17 és 35 év közötti fiatalokat várnak a szervezők.További részletekről érdeklődni és jelentkezni fr. Pantea Tibor ferences szerzetesnél a frtibi@gmail.com e-mail címen vagy a 0746774701 telefonszámon lehet- tájékoztatott Borsodi L. László ferences sajtóreferens.

Családos tábor nyolcadszor
„Szemünk fénye - a gyermek" témával tartják idén, augusztus 20-23 között Erdődhegyen az immár nyolcadik alkalommal megvalósuló Szatmári Egyházmegyei Családos Tábort. A programban a második naptól szerepelnek azok az előadások, amelyek a tábor során a gyermekek minél jobb megismerését és megértését segítik a szülők számára. Az előadások mellett szintén a téma elmélyítését segíti a műhelymunka, de lesz alkalom a kikapcsolódásra, önfeledt szórakozásra.
A táborozni vágyó családokat kérik, hogy augusztus 10-éig jelentkezzenek a szervező Szatmári Római Katolikus Püspökség világiak irodája vi@szatmariegyhazmegye.ro emailcímen, vagy Lepedus István családreferensnél, a 0740115464-es telefonszámon.

1Úton Nemzetközi Zarándoknap

Az egységért és a békéjéért  szervez zarándoklatot a Mária Út Egyesület  augusztus 22-én. Az eseményre meghívást kap mindenki, aki késztetést érez arra, hogy egy egész napos zarándoklat keretében, hosszabb vagy rövidebb szakaszt tegyen meg a Mária Úton. Az 1Úton Nemzetközi Zarándoknap sok ezer ember számára nyújt zarándokélményt melyen keresztül életre kel a csoda: a különböző nemzetiségű, világnézetű emberek egymáshoz, egymás mellett és egymásért zarándokolnak. A mai széthúzó világban átélik az egységet, mely hatalmas lelki jelentőséggel bír. Részletes információ a www.1uton.mariaut.hu honlapon érhető el a zarándoklat szakaszainak pontos leírásával.

Management by Jesus
Szatmári és régióbeli vállalkozóknak tart szemináriumot Kiss Ulrich jezsuita atya szeptember 17-20 között a nagyszokondi lelkigyakorlatos házban. A kurzus, melynek mottója „Nem a siker elérése a cél, hanem a cél elérése a siker!" csütörtökön délben kezdődik és vasárnap délben ér véget. Legtöbb 12 személyt tudnak fogadni, a részvételi díj 750 lej, a teljes ellátás pedig három napra 260 lej. Akik azonban augusztus elsejéig feliratkoznak, tíz százalékos engedményt kapnak. Érdeklődni és jelentkezni a 0723-615818-as vagy a 0735-191997-es telefonszámokon lehet.

Az időjárásról: Elszórtan felhős égboltú, kifejezetten meleg reggelre ébredhettünk, a minimumok 13-21 C körül alakulnak. A nap további részében kevés esőzésekre számíthatunk, elektromos kisülésekkel, közepes erősségű szélmozgásokkal a záporok idején. A legmagasabb hőmérsékleti értékek a nap folyamán 29-35 C körül alakulnak, Temesvárra és környékére 38 C fokot jeleznek!

MRE - Hírszolgálat, 2015. július 20.

About the author

maradmin

Leave a Comment