2015. július 24. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

A második napot zárta az OKIT
Egy újabb élményekkel teli napot tudhatnak maguk mögött az Országos Katolikus Ifjúsági Találkozó résztvevői Kolozsváron. Imával kezdődöttt a tegnapi nap, majd a nap katekézisét hallgathatták meg a fiatalok Daniel Ange atya tolmácsolásában, aki a boldogságról beszélt. Ezután következett a szentmise, melyet görög rítusban ünnepeltek. A délután folyamán különféle alternatív programok közül választhattak a fiatalok, ahol mindenki megtalálhatta a kedvére valót, valamint felfedezhették a kincses város szépségeit és meglátogathatták múzeumait.
Ma reggel kilenc órakor újra a helyszínre kapcsolunk, számítva hallgatóink figyelmére!

Búcsús ünnepek a hétvégén
Július 25-én szombaton tartják idén a Szent Anna-tó melletti kápolna búcsúját. Délelőtt tizenegy órától fogadják a keresztaljákat, tizenkét órától a keresztút imádkozása kezdődik, melyet népünk lelki megújulásáért végeznek a Szent Anna-tó sétányán kialakított Kálvárián. Az ünnepi búcsús szentmise, melynek szónoka Urbán Erik ferences atya, délután egy órától kezdődik.
„Szent Annát dicsérni hívek jöjjetek!” mottóvál várják a híveket július 25-én, szombaton déli tizenkét órakor ünnepi búcsús szentmisére az érkeserűi Szent Anna templomba. Szentbeszédet mond Santak Tomislav Szlovéniából, a maribori érsekség lelkipásztora.
Július 26-án, vasárnap déli tizenkét órától Zsögödfürdőn tartják a 15-ik Szent Anna búcsút. Az ünnep szónoka Sárközi Sándor piarista atya.
Szintén vasárnap délután egy órától a gyilkostói Szent Kristóf kápolnánál búcsús szentmisét tartanak, Szecsete Zoltán orotvai plébános mond homíliát.
Kadicsfalván vasárnap fél egytől kerül sor az idei Szent Anna és Joáchim búcsújára, melynek meghívott szónóka Kovács Csaba Antal ferences atya Székelyudvarhelyről.
Homoródremetén szombaton délelőtt tizenegy órától kezdődik Szent Jakab búcsúünnepe. Meghívott szónok, Benedek Róbert Károly újmisés.

Gépjárművek megáldása
Szombaton délután hat órakor, Szent Kristóf ünnepe alkalmából, autó megáldás lesz a szentmisét követően a tasnádszántói templom körüli "parkolóban".
Vasárnap, július 26-án a fél tizenegy órás szentmise után Sepsiszentgyörgyön, a Krisztus Király templom előtti útszakaszon kerül sor a gépjárművek megáldására Szent Kristóf, az utazók védőszentjének segítségül hívásával.
Szintén vasárnap déli tizenkét órától, kerül sor a gépkocsik megáldására Zágon központjában.
Vasárnap a délután hat és az esti kilenc órás szentmiséket követően a nagyváradi székesegyház előtt Szent Kristóf közbenjárását kérve Fodor József általános helynök megáldja a jelenlévő gépjárműveket.

Ferences Ösvény
„Ismered Assisi Szent Ferencet? Tudod, hogy miből áll a ferences lelkiség, ami több mint 800 éve magával ragad gyereket, fiatalt, felnőttet, öreget, családost, pápát, bíborost, püspököt, papot?” Ezekkel a gondolatokkal hívják a fiatalokat és a fiatal felnőtteket az erdélyi ferences szerzetesek egy három hétvégéből álló kalandra, amelyen a résztvevők megismerkedhetnek Szent Ferenccel és az ő evangéliumi lelkiségével, vagyis a ferencességgel.Az első Ferences Ösvényre augusztus 7–9. között kerül sor a Szárhegyi Ferences Kolostorban. A lelki programra 17 és 35 év közötti fiatalokat várnak a szervezők.További részletekről érdeklődni és jelentkezni Pantea Tibor ferences atyánál a frtibi@gmail.com e-mail címen vagy a 0746774701 telefonszámon lehet- tájékoztatott Borsodi L. László ferences sajtóreferens.

Kalandtabort szervez a nagyváradi püspökség
A bihar megyei Körösréven július 28 - augusztus 2 között zajlik az ifjúsági táborok második turnusa. Lesz benne túrázás, csónakázás, barlang-látogatás, vetélkedők és még sok más kalandos dolog a lelki programok mellett. A tábor részvételi díja 100 lej, a résztvevők alsó korhatára 12 év. További információkért és a jelentkezésért hívják a 0742-507373-as telefonszámot.

Tűz kurzus - Hargitafűrdön
Augusztus 6-9 között a székelyudvarhelyi Forrás közösség, kurzust szervez azok részére akik szeretnék jobban megismerni a harmadik isteni személyt és adományait. Meghívott előadó Margulescu Cotiso. A részvételhez szükséges a Fülöp kurzus vagy Szentlélek szeminárium előzetes elvégzése. Jelentkezési határidő július 28.-áig a 0724 079 612-es telefonszámon, Péter Albertnél.

Az időjárásról: Ma délelőtt hőség riadót rendeltek az ország nyugati részére. Pénteken szintén kánikulára van kilátás 32-36 fokos legmagasabb nappali hőmérséklettel. Az erős napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, és elszórtan záporok, zivatarok helyenként felhőszakadás is kialakulhat. A zivatarok idején megerősödhet a szél is.

MRE - Hírszolgálat, 2015. július 24.

About the author

maradmin

Leave a Comment