2015. július 29. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Megkezdődtek a gyermektáborok
Megérkezett az első csapat gyermek Nagyszokondra, a Szent Ignác Lelkigyakorla tor felújítási munkálatait. Az ünnepi szentmise főcelebránsa Ferenc pápa személyes küldöttje, Joachim Meisner bíboros, nyugalmazott kölni érsek, szentbeszédet mond német nyelven Robert Zollitsch freiburgi nyugalmazott metropolita érsek, román nyelven Ioan Robu bukaresti metropolita érsek, magyar nyelven Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti metropolita érsek. A mai templom alapjait 1756-ban rakták le, felszentelésére 1767-ben került sor. 1992-ben Szent II. János Pál pápa a máriaradnai kegytemplomnak basilica minor, azaz kis bazilika címet adományozott.

Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó 2015
Idén is megszervezi a Gyulafehérvári Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség a CSIT-et, augusztus 11-15 között. Várnak minden 14-30 év közötti fiatalt. Bejelentkezés, és bővebb információk a www.csitinfo.ro honlapon. Aki augusztus 1-jéig  bejelentkezik, ajándék polóban részesül.

XVI. Kárpátmedencei Ifjúsági Mozgássérültek Tábora
Benedekmezőn kerül megrendezésre augusztus 3 – 9 között a Romániai Magyar Máltai Segélyszolgálat szervezésében a mozgássérültek tábora. Sokak számára kizárólag ezek a táborok jelentik annak a lehetőségét, hogy elhagyhassák mindennapi környezetüket, és velük egykorúakkal a természetben tölthessenek el egy pár napot. A pihenés mellett lehetőséget kínálnak a találkozásra, megoszthatják egymással élet-tapasztalataikat, és problémáikról, valamint saját fejlődésükről beszélgethetnek.

VIII. FerBiT
Oltalmad alá futunk! mottóval indul útjára a VIII. Ferences Bicikli Túra! 2015. augusztus 25-31. között a Székelyudvarhely -  Kőhalom - Tusnád - Gyimesfelsőlok - Hidegség - Szellő-tető – Csíksomlyó útvonalon gurul a csapat, amelyhez bárki csatlakozhat. Jelentkezni augusztus 15.-ig lehet a következő elérhetőségeken: e-mailben a biciklistak@gmail.com címen, telefonon pedig a  0040-741 940 171-es számon, akár külföldről is.

Vakációs program gyerekeknek
A Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata a Hargita Megyei Tanács és a keretében működő Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság támogatásával az idei nyárra vakációs pszichoedukációs programot kínál Hargita megye több településén élő gyerekeknek. A Caritas Karaván szervezői egy 5 órás program keretében a személyiség önfejlődését részesítik előnyben. A különböző szerep- és kreativitást fejlesztő játékok, kézműves tevékenységek a gyerekek egyéni kibontakozását, önmegvalósítását segítik. A Karaván projekt a személyiségfejlesztés segítségével a jövő generációin keresztül járul hozzá a helyi közösségek építéséhez.
A csíki Karaván július 29-30 között lesz megszervezve:
Július. 29. (szerda) – Csíkszentimre – Kultúrház udvara  
Július. 30. (csütörtök) – Csíkpálfalva – Helyi iskola udvara
Érdeklődni Péter Szabolcsnál lehet a 0732-830.172 telefon számon.

Az időjárásról: Ma az ország északi, északnyugati felén borongós időre van kilátás. Többfelé eső, zápor eső várható. Az esőzések alatt a szél egyre többfelé megerősödhet.  Hajnalban 12-18 fok közötti értékekre kell számítani, délután viszont 28-34 fok várható.

MRE - Hírszolgálat, 2015. július 29.

About the author

maradmin

Leave a Comment