2015. július 7. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Gyergyóba látogat a Mária Radió
Szilágyi László, rádiónk promóciós munkatársa a  Gyergyó-i medencébe látogat július 5-12 között, amikor több helyszínen lehet majd vele találkozni. A tegnap  este a hat órás szentmise után közönségtalálkozót tartottak Gyergyóalfaluban, ahonnan a héten a szentmiséket is közvetítjük. Szombaton, július 11-én Ditróban lesz közönségtalálkozó a nagytemplomban este hat órától. Július 12-én, vasárnap Gyergyóremetén a kilenc órás, Kilyénfalván pedig a tizenegy órás szentmise végén hallhatnak a Mária rádióról.

Elkezdődőtt a hatodik Márton Áron zarándoklat

Tegnap délelőtt Csíkszentdomokosról indultak útnak a zarándokok. Alig két év leforgása alatt immár hatodik alkalommal kerül sor Isten szolgája Márton Áron püspök nyomdokain való zarándoklatra, Kovács Gergely posztulátor és Ferencz Kornélia, az Erdélyi Mária Rádió munkatársa szervezésében, akikhez első alkalommal társul a nemrég kinevezett viceposztulátor, Kasza László. A zarándokok a már jól ismert útvonalat járják be: a szülőfalu Csíkszentdomokos, a börtönévek leghírhedtebb helyszíne Máramarossziget, a püspökszentelés helyszíne Kolozsvár és a püspöki székhely Gyulafehérvár. A programban minden nap központi helyet kap a közös imádság és a szentmiseáldozat. A szentmisékre szívesen látják a zarándokok a helyi közösségek híveit is. Mivel a 2015-ös év a világegyházban a Megszentelt Élet Éve, a gyula-fehérvári főegyházmegyében a Szórvány Éve, a zarándokúton kiemelt figyelmet szentelnek mindkettőnek.

Önkéntes Caritas tábor
Tegnap kezdődőtt a Caritas önkéntes tábor Petrozsényben. Öt megyéből több mint 100 önkéntes a városlakókkal együtt fog dolgozni a közösség építése, szépítése érdekében. A napi program szerint délelőtt önként 6 órát fognak dolgozni, közhasznú tevékenységet végezni: felújítási munkálatok, tereprendezés, idős emberek segítése. A délutáni órákban különböző csoporttevékenységeken vehet részt a „munkás csapat”, így előadásokra, kézműves foglalkozásokra, sporttevékenységekre, kirándulásra kerül majd sor, és nem maradnak el az esti szórakoztató programok sem.

Újra Keresztirányos Bibliatábor
Július  23-29 között Gyimesfelsőlokon tartanak bibliatábort 5.-8. osztályos diákok számára. A lelki programok mellett, lesznek sportjátékok, éneklés, műhelyek. A helyek száma korlátozott. Jelentkezni július 10-éig lehet, vagy amíg a helyek be nem telnek a www.keresztirany.ro honlapon.

Máriás lelkületű csoportok, lelkiségek X. találkozója
Július 25-én Székelyvéckén, kerül sor a Rózsafüzér Társulatok, Máriás Lelkületű csoportok, lelkiségek X. találkozójára. Az idei találkozó mottója „Most Jézussal kell lennem!”. Szeretettel várnak minden Mária tisztelő hívet. Érdeklődni Hajlák Attila segédlelkésznél lehet a 0742 698 166 –os telefonszámon.

Tizenharmadszor is Feriza
Július 28 - augusztus 1-je között tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre a Ferences Ifjúsági zarándoklat, melyre 16-35 év közötti fiatalokat várnak. Jelentkezni legkésőbb július 20-áig lehet a honlapunkon található elérhetőségen.(http://ofm.ro/eferi/feriza2015-jel )

Csíksomlyói  Ifjúsági Találkozó 2015
Idén is megszervezi a Gyulafehérvári  Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség a CSIT-et, 2015. augusztus 11-15 között  Csíksomlyón. Várnak minden 14-30 év közötti fiatalt. Bejelentkezés, és bővebb információk: www.csitinfo.ro honlapon.

Ifjúsági táborokat szervez a Szatmári Egyházmegye
Augusztus 24-29 között Szentegyházán kerül megrendezésre az Egyházmegyei Ifjúsági tábor, 14 és 30 év közötti fiataloknak. Túrák, kirándulások, ügyességi- és sportvetélkedők, játékok, néptánc- és kézműves foglalkozások szerepelnek a szentmisék, közös ima- és elmélkedési alkalmak mellett. Jelentkezni július 20-ig lehet a helyi plébánosoknál.
A nagyszokondi gyermek- és ifjúsági táborok első sorban a kisebbeket célozzák meg. A plébániákról tíz-tizennégy évesek érkeznek a sok szórakozást, kalandot, új barátságokat ígérő, nagy hagyományokkal rendelkező táborba.  Idén július 27-től, öt héten keresztül, öt turnusban, augusztus 28-ig több száz gyermeknek tehetik szebbé a nyári vakációt. A nagyszokondi gyermektáborokra szintén a saját plébánián kell jelentkezni.

Kántori állások
A csíkszentmiklósi Római Katolikus Plébánia Hivatal a kántori munkát szolgálatnak és hívatásának tekintő kántort keres. Bérezés a jelenleg érvényben lévő egyházmegyei- és a munkatörvénykönyv rendelkezései szerint. Szolgálati lakás biztosítva. Érdeklődni Drócsa László plébánosnál a 0745 515 034-es telefonszámon."
A tusnádi Római Katolikus Plébánia, szintén kántort keres. Érdeklődni a 0742 371 242-es telefonszámon, Csont Ede plébánosnál.

Az időjárásról: Folytatódik a kánikula, a hajnali 15-21°C-ot követően délutánra 30-39°C közé melegszik a levegő. A sok napsütés mellett nyugaton, északnyugaton ugyanakkor erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, de csapadék nem valószínű. Az Országos Meteorológiai Intézet ma déltől sárga figyelmeztető jelzést bocsájtott ki a hőség miatt az ország nyugati részére. Sokfelé nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért 11 és 15 óra között kerüljük a direkt napfényt, illetve gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Fogyasszunk kellő mennyiségű folyadékot, hogy elkerüljük a dehidratációt!

MRE - Hírszolgálat, 2015. július 7.

About the author

maradmin

Leave a Comment