2015. június 12. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Búcsúk Jézus Szent Szíve ünnepén
Ma, Jézus Szent Szíve ünnepén tartják a székelyudvarhelyi Jézuskápolna búcsúját. Az ünnepi szentmise délután öt órakor kezdődik, szentbeszédet mond Madarász Attila bögözi plébános.
Korondon délelőtt tizenegy órától kezdődik a plébániatemplom búcsúja, melybe rádiónk hallgatói is bekapcsolódhatnak. A szentmise ünnepi szónoka, Takács Dezső sepsiszentgyörgyi plébános lesz.
Jézus Szíve napján, a nagyváradi Barátok templomában minden évben városközi engesztelő szentmisét tartanak. Este hat órakor Böcskei László megyéspüspök a jelenlévő papokkal és hívekkel közösen ünnepi szentmisét tart, melyet rádiónk szintén élőben közvetít.  A szentmise szónoka Pék Sándor, nagyvárad-újvárosi plébános.
Madéfalván délelőtt tizenegy órától Tamás József segédpüspök celebrálja a búcsús szentmisét, az ünnepi szónok Márkus András szentszéki tanácsos, sepsiszentgyörgyi plébános.
A kolozsi Jézus Szive templom búcsúját szombat délután 6 órától tartják. Az ünnepi szónok szintén Márkus András, sepsiszentgörgy-őrkői plébános. Szeretettel várják a kedves híveket!

Belső Iránytű
A gyergyószentmiklósi Szent István plébánián ma este hét órától, a Belső iránytű programsorozat keretében, Medjugorje, ahol a csodára nem kell várni – beszélgetésre kerül sor olyan személyekkel, akik más emberként tértek haza a zarándoklatról.

Találkozás az Anonim Alkoholistákkal
Ma este találkozásra hívja az Anonim Alkoholisták csoportja mindazokat, akik érintettek az alkohol betegség problémájában. A találkozóra a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király templomban kerül sor. Este hat órakor szentmisével kezdődik az együttlét, majd hét órától felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül várják az alkohollal küzdőket és hozzátartozóikat.

Folytatódnak az önkéntes találkozók
Az önkéntes találkozók szombaton folytatódnak, délelőtt tíz órától Gyergyószentmiklóson, a Szent Miklós plébánia hittantermében, délután egy órától pedig Csíksomlyón, a régi nyomda épületében.

Búcsú a Gordon-tetőn
Jézus Szíve kilátó búcsút tartanak Farkaslaka községben a hétvégén. A szentmise szombaton tizenegy órától kezdődik, melyet Mátyás Károly székelyudvarhelyi főesperes celebrál. Az ünnep szónoka Laczkó Vilmos farkaslaki plébános. A szervezők várnak mindenkit a Gordonhegyi Jézus Szíve kilátóhoz.

Harangszentelés a Székelyudvarhely-szombatfalvi ravatalozónál
Június 13-án, szombaton délelőtt tizenegy órától Tamás József segédpüspök szentmisét celebrál a szombatfalvi új ravatalozónál, melynek keretében felszenteli a Lázár Imre öntőmester és családja ajándékaként kapott új harangot.

Szent Antal búcsúk a Szatmári Egyházmegyében
A szatmárnémeti Batizi úti, és a kaplonyi templomok titulusa Páduai Szent Antal. Mindkettő búcsújára június 13-án, szombaton kerül sor. Szatmárnémetiben délelőtt tíz órától kezdődik az ünnepi szentmise melyen Istvánfi Szilárd, a Szent Család egyházközösség segédlelkésze mond szentbeszédet, Kaplonyban pedig tizenegy órától kezdődik a búcsúmise, melyen Koncsag László, a Gyulafehérvári Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet lelki vezetője mond homíliát. A szentmisék végén megáldják a hívek által hozott liliomokat.

Bérmálás Nagyvárad-Újvároson és Szalacson
Június 14-én, vasárnap Böcskei László megyéspüspök a Szentlélek hét ajándékát kérve Nagyvárad-Újvárosban és Szalacson szolgáltatja ki a bérmálás szentségét. A nagyvárad-újvárosi Szent László templomban délelőtt fél tizenkét órakor 20 fiatal, Szalacson pedig a délután négy órakor kezdődő szentmisén 44 fiatal részesül a keresztény nagykorúság szentségében.

Kettős jubileumi engesztelő imanap Szőkefalván
Június 17-én engesztelő imanapra várják a híveket és a zarándokokat a szőkefalvi plébániatemplomba. Délelőtt tizenegy órakor kezdődik a román nyelvű szentmise, melyet tizenkét órától engesztelő imádság követ a különböző településekről érkező csoportok vezetésével. Délután öt óra tizenöt perckor kezdődik a magyar nyelvű szentmise, melynek főcelebránsa, Timár Sándor Asztrik ferences atya. Várják a kedves híveket az engesztelő imanapra!

Vigyél le életem forrásához
Személyesen kísért, szentignáci  lelkigyakorlatra hívnak a Segítő nővérek július 11-18. között. Egy hét teljes csendben, személyes kísérettel, impulzusokkal, elmélkedésekkel, test és lélek imájával. Kísérők: Bereczki Silvia és Darvas Piroska. Helyszín: a csíkszentdomokosi Szent Margit Ház.  Jelentkezni július 3-áig lehet a bereczki.silvia@segitonoverek.info vagy darvas.piroska@yahoo.com –email címeken.

Az időjárásról: Pénteken ismét sok napsütésben lesz részünk, helyenként egy-egy zápor, zivatar még előfordulhat. Nyugaton, északnyugaton megélénkül a szél. Marad a meleg idő 27 és 33 fok közötti maximumokkal.

MRE - Hírszolgálat, 2015. június 12.

About the author

maradmin

Leave a Comment