2015. június 2. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Folytatódik a Szent Antal nagykilenced
A csíksomlyói esti hét órás szentmisén Csintalan László csíkdelnei plébános folytatja szentbeszéd-sorozatát, amelybe a Mária Rádión keresztül és a csiksomlyo.ro oldalon is bekapcsolódhatunk.
A szatmárnémeti Szent Antal templomban, ma délelőtt a tíz órakor kezdődő szentmisén a prédikációt Istvánfi Szilárd, a szatmárnémeti Szent Család plébánia segédlelkésze tartja.
A székelyudvarhelyi ferences templomban ma délelőtt tíz órától a pálos szerzetesrendről, Balla Barnabás pálos szerzetes tart előadást.

Szerdai pár-beszéd Marosvásárhelyen
Hetedik alkalommal kerül sor szerdai pár-beszédre, melynek  témája: Gyermekeink-kapcsolatunk tükre. Meghívottak: Balázs-Petz Bogi és Sándor négygyerekes szülők, Derzsi Ágnes pedagógus, Cosma István pszichológus, családterapeuta, mentálhigiénés szakember. Minden érdeklődőt várnak holnap este hét órára az Ama Deus cukrászdába.

Engesztelő imavirrasztás Székelyudvarhelyen
A Mária Rádió székelyudvarhelyi kápolnájában minden hónap első szerdáján egész éjjel virrasztást tartanak, tizenegy órától szentmisét mutatnak be. Az engesztelő imavirrasztásra hívnak együtt imádkozni mindenkit, aki Jézussal szeretne időt tölteni. A virrasztást városukért, egyházközségeikért, a fiatalok testi-lelki tisztaságáért, a családokért, egyedülállókért, a jegyesekért, gyermeket vágyó és váró szülőkért, betegekért, elhunyt szeretteikért, saját magukért és egyéni szándékokra ajánlják az udvarhelyiek.
A kápolnában ugyanakkor minden reggel nyolc órától este nyolc óráig áll andó, egész napos szentségimádás van Várják az Istent imádni, engesztelni vágyókat.

Beszélgetések a legkisebbekről Székelyudvarhelyen
A Gyulaheférvári Caritas Korai Nevelő- és Fejlesztőközpontja előadás-soroza tozóikat.

Az időjárásról: Továbbra is sok napsütésre készülhetünk, kevés felhő lesz az égen, csapadék  elszórtan az erdélyi medencében várható. Napközben megélénkülhet a szél. Az enyhe hajnalt követően a csúcshőmérséklet egyre többfelé eléri a 30 fokot.

MRE - Hírszolgálat, 2015. június 2.

About the author

maradmin

Leave a Comment