2015. június 2. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Folytatódik a Szent Antal nagykilenced
A csíksomlyói esti hét órás szentmisén Csintalan László csíkdelnei plébános folytatja szentbeszéd-sorozatát, amelybe a Mária Rádión keresztül és a csiksomlyo.ro oldalon is bekapcsolódhatunk.
A szatmárnémeti Szent Antal templomban, ma délelőtt a tíz órakor kezdődő szentmisén a prédikációt Istvánfi Szilárd, a szatmárnémeti Szent Család plébánia segédlelkésze tartja.
A székelyudvarhelyi ferences templomban ma délelőtt tíz órától a pálos szerzetesrendről, Balla Barnabás pálos szerzetes tart előadást.

Szerdai pár-beszéd Marosvásárhelyen
Hetedik alkalommal kerül sor szerdai pár-beszédre, melynek  témája: Gyermekeink-kapcsolatunk tükre. Meghívottak: Balázs-Petz Bogi és Sándor négygyerekes szülők, Derzsi Ágnes pedagógus, Cosma István pszichológus, családterapeuta, mentálhigiénés szakember. Minden érdeklődőt várnak holnap este hét órára az Ama Deus cukrászdába.

Engesztelő imavirrasztás Székelyudvarhelyen
A Mária Rádió székelyudvarhelyi kápolnájában minden hónap első szerdáján egész éjjel virrasztást tartanak, tizenegy órától szentmisét mutatnak be. Az engesztelő imavirrasztásra hívnak együtt imádkozni mindenkit, aki Jézussal szeretne időt tölteni. A virrasztást városukért, egyházközségeikért, a fiatalok testi-lelki tisztaságáért, a családokért, egyedülállókért, a jegyesekért, gyermeket vágyó és váró szülőkért, betegekért, elhunyt szeretteikért, saját magukért és egyéni szándékokra ajánlják az udvarhelyiek.
A kápolnában ugyanakkor minden reggel nyolc órától este nyolc óráig állandó, egész napos szentségimádás van Várják az Istent imádni, engesztelni vágyókat.

Beszélgetések a legkisebbekről Székelyudvarhelyen
A Gyulaheférvári Caritas Korai Nevelő- és Fejlesztőközpontja előadás-sorozatot indít kisgyermekes szülőknek június 3-a és október 7-e között, Székelyudvarhelyen. A beszélgetések meghívottja Szalay Zsuzsanna pszichológus, aki a mindennapokban gondot okozó témák közül boncolgat néhányat, a szülők segítségével. Az előadásokon elméleti tudást és gyakorlati ötleteket is kapnak az érdeklődők. Az előadások helyszíne: Gyulafehérvári Caritas Korai Nevelő- és Fejlesztőközpont, Székelyudvarhely, Kossuth Lajos utca 18 szám. Érdeklődni a 0735-735151-es telefonszámon lehet vagy személyesen a központban.

Úrnapi búcsúk

Csütörtökön, június 4-én Úrnapja, a  Székelyudvarhelyi Főesperesi Kerület búcsúja.  Az ünnepi szentmise tizenegy órakor kezdődik a Márton Áron téren. A szentmisét Jakubinyi György érsek mutatja be,  ünnepi szónok Ft. Varga Rezső kanonok, esperes.
Kézdisárfalván csütötökön délután négy órától tartják a templom búcsú ünnepét. A szentmisét Bartos Károly plébános mutatja be.
Mindkét szentmisét a Mária Rádió élőben közvetíti.

VI. Márton Áron zarándoklat
Alig két év leforgása alatt immár hatodik alkalommal kerül sor Isten szolgája Márton Áron püspök nyomdokain való zarándoklatra, Kovács Gergely posztulátor és Ferencz Kornélia, az Erdélyi Mária Rádió munkatársa szervezésében, akikhez első alkalommal társul a nemrég kinevezett viceposztulátor, Kasza László. A zarándokút ez alkalommal is három napos — 2015. július 6-8. — és a már jól ismert útvonalat járja be: a szülőfalu Csíkszent¬domokos, a börtönévek leghírhedtebb helyszíne Mára¬marossziget, a püspökszentelés helyszíne Kolozsvár és a püspöki székhely Gyulafehérvár. A programban minden nap központi helyet kap a közös imádság és a szentmiseáldozat.  Jelentkezni a következő telefonszámokon lehet: 0726-107002 vagy 0744-472178.

Találkozás az Anonim Alkoholistákkal
2015. június 12-én, pénteken találkozásra hívja az Anonim Alkoholisták csoportja mindazokat, akik érintettek az alkohol betegség problémájában. A  sepsiszentgyörgyi Krisztus Király templomban este hat órakor szentmisével kezdődik az együttlét, majd hét órától felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül várják az alkohollal küzdőket és hozzátartozóikat.

Az időjárásról: Továbbra is sok napsütésre készülhetünk, kevés felhő lesz az égen, csapadék  elszórtan az erdélyi medencében várható. Napközben megélénkülhet a szél. Az enyhe hajnalt követően a csúcshőmérséklet egyre többfelé eléri a 30 fokot.

MRE - Hírszolgálat, 2015. június 2.

About the author

maradmin

Leave a Comment