2015. november 23. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében holnap a szárazpataki templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Várják a híveket a közös imádatra.

Hivatástisztázó hétvége fiataloknak
A székelyudvarhelyi ferences kolostorban, november 27-29. között kerül sor a Keresem az utam elnevezésű hivatástisztázó hétvégére. „Mindenkinek van egy ajándékba kapott hivatása, amelyet ha felismer, és válaszol rá, kiteljesedik az élete, megtalálja az igazi öröm forrását” – vallják a szervezők, akik hivatásukat kereső, tisztázni vágyó fiatalok számára kínálják ezt a programot. Jelentkezni Pantea Tibor ferences atyánál lehet a 0746-774701-es telefonszámon, vagy a frtibi@gmail.com e-mail címen.

Belső Iránytű- Gyergyószentmiklóson
A Szent István plébánián november 27-én, este hét órától, a Belső iránytű programsorozat keretében, az est témája,    „Az irgalmasság arca” című pápai bulla bemutatása. Meghívott előadó Jitianu Liviu, teológiai tanár.   Várnak minden érdeklődőt.

Együtt a veszteségben
„Veletek vagyok” – ezzel a Máté evangéliumból vett mottóval szerveznek lelkinapot Csíkszeredában, a Millennium templom alagsorában november 28-án szombaton. A lelkinap azoknak szól, akiket bármilyen veszteség ért (válás, haláleset, egészség- vagy egy fontos érték elvesztése) valamint mindazoknak, akik úgy érzik
tehetetlenül állnak egy számukra fontos személy fájdalmát látván. A program reggel kilenc órától délután fél öt óráig tart. A meghívott előadók Szekeres Ildikó, szakápoló,  Darvas Kozma József esperes. November 25-ig várják mindazok jelentkezését, akik úgy érzik nem tudnak már egyedül megküzdeni ezekkel a fájó, mindennapi problémákkal. Részvételi szándékukat bátran jelezzék Nagy Enikő Zelma szociális testvrérnél a  0746-138763 vagy Birta Zsuzsannánál a  0742-412481 telefonszámokon.

Medjugorje-i imaest
November 26-án délután öt órától imaestet tartanak a csíkszeredai Segítő Mária Gimnázium bentlakásának dísztermében. A programban szerepel a közös rózsafüzér, szentmise és szentségimádás. Hívnak és várnak mindenkit, aki részt szeretne venni az imaesten.

Fiatal házasok találkozója Marosvásárhelyen
A havonta megrendezendő találkozóra olyan friss házasokat, köztük az előző évek jegyeskurzusainak “végzettjeit”, várják, akik azóta változtak, növekedtek az egymás iránti szeretetben. A találkozó célja, együtt lenni, imádkozni, beszélgetni, közösen tervezni,… hisz a házasság drága kincs, a család mindig felfedézésre váró érték.
Az első találkozási alkalom  november 27-én  pénteken este hét órától lesz,  Marosvásárhelyen az Ama Deus cukrászdában.

Szeretetkosár Székelyudvarhelyen
A Szent Anna és Joachim Nőszövetség, az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megszervezi a Szeretetkosár gyűjtést. Advent I. vasárnapján a Szent Miklós-plébániatemplomban, illetve a ferences templomban minden szentmisén alapélelmiszereket, pénzadományt gyűjtenek, amelyet az idős, beteg és magányos embertársaink javára fordítanak a nőszövetség tagjai.

Közönségtalálkozó Csíksomlyón
December hónap elsőszombatján, azaz december 5-én, közönségtalálkozó lesz a csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi házban. A találkozó déli tizenkét órakor kezdődik és három órakor, az irgalmasság rózsafüzérének elimádkozásával ér véget. Ezen eseményen, melynek keretében sor kerül az önkéntestalálkozóra is, jelen lesz Karácson Tibor, műsorigazgató, több munkatárssal együtt. A találkozó után közösen veszünk részt az elsőszombati Mária-köszöntőn. Várjuk hallgatóinkat és önkénteseinket egyaránt.

Adventi esték a Novák Cukrászdában
Az irgalmas apa asztalhoz vár címmel karácsonyra készülnek a csíkszeredai Novák Cukrászdában, Urbán Erik atyával. Első alkalommal a hallgatóság szemszögéből figyelik a történéseket. „…mindnyájan igyekeztek Jézushoz, hogy hallgassák őt.” Kik és miért, milyen lelkülettel? Én, aki Krisztus mennybemenetele után akár egy nappal is később születtem, honnan tudom, hogy valójában olyasvalami van itt, ami engem mélységesen érdekel? Jézus igen, egyház nem?! Avagy mindkettőre szükség van? Egy lelkigyakorlat formájában ezekre a kérdésekre keresik a választ pénteken este hét órától. A rendezvényre a belépés díjtalan, a helyfoglalás viszont kötelező a 0735-537101-es telefonszámon.

Az időjárásról:
Hideg, november végi időre kell készüljünk. Délután délnyugat felől megnövekszik a felhőzet.
Holnap elsősorban a déli tájakon fordulhat elő kisebb eső, havas eső, a hegyekben gyenge havazás. A légmozgás mérsékelt marad. Hajnalban -3 és +3°C, napközben 3-6°C várható. 

MRE – Hírszolgálat, 2015. november 23.


H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai napon az altorjai templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Várják a híveket a közös imádatra.

Szent Cecilia orgonakoncertek Kolozsváron
Folytatódik a Szent Cecília tiszteletére szervezett orgona-koncertsorozat a kolozsvári Szent Mihály templom gótikus falai között. A következő hangversenyre ma este hét órától kerül sor. Meghívott elődadó Miklós Noémi a Kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Református Tanárképző karának tanára. A belépés díjtalan, várnak minden orgonamuzsika kedvelőt.

Hivatástisztázó hétvége fiataloknak
A székelyudvarhelyi ferences kolostorban, november 27-29. között kerül sor a Keresem az utam elnevezésű hivatástisztázó hétvégére. „Mindenkinek van egy ajándékba kapott hivatása, amelyet ha felismer, és válaszol rá, kiteljesedik az élete, megtalálja az igazi öröm forrását” – vallják a szervezők, akik hivatásukat kereső, tisztázni vágyó fiatalok számára kínálják ezt a programot. Jelentkezni Pantea Tibor ferences atyánál lehet a 0746 774701-es telefonszámon, vagy a frtibi@gmail.com e-mail címen.

Belső Iránytű- Gyergyószentmiklóson
A Szent István plébánián november 27-én, este hét órától, a Belső iránytű programsorozat keretében, az est témája, „Az irgalmasság arca” című pápai bulla bemutatása. Meghívott előadó Jitianu Liviu, teológiai tanár. Várnak minden érdeklődőt.

Együtt a veszteségben
„Veletek vagyok” – ezzel a Máté evangéliumból vett mottóval szerveznek lelkinapot Csíkszeredában, a Millennium templom alagsorában november 28-án szombaton. A lelkinap azoknak szól, akiket bármilyen veszteség ért (válás, haláleset, egészség- vagy egy fontos érték elvesztése) valamint mindazoknak, akik úgy érzik tehetetlenül állnak egy számukra fontos személy fájdalmát látván. A program reggel kilenc órától délután fél öt óráig tart. A meghívott előadók Szekeres Ildikó, szakápoló, Darvas Kozma József esperes. November 25-ig várják mindazok jelentkezését, akik úgy érzik nem tudnak már egyedül megküzdeni ezekkel a fájó, mindennapi problémákkal. Részvételi szándékukat bátran jelezzék Nagy Enikő Zelma szociális testvrérnél a  0746 138763 vagy Birta Zsuzsannánál a  0742 412481 telefonszámokon.

Medjugorje-i imaest
November 26-án délután öt órától imaestet tartanak a csíkszeredai Segítő Mária Gimnázium bentlakásának dísztermében. A programban szerepel a közös rózsafüzér, szentmise és  szentségimádás. Hívnak és várnak mindenkit, aki részt szeretne venni a medjugorjei imaesten.

Fiatal házasok találkozója Marosvásárhelyen
A havonta megrendezendő találkozóra olyan friss házasokat, köztük az előző évek jegyeskurzusainak “végzettjeit”, várják, akik azóta változtak, növekedtek az egymás iránti szeretetben. A találkozó célja,  együtt lenni, imádkozni, beszélgetni, közösen tervezni,… hisz a házasság drága kincs, a család  mindig felfedézésre váró érték.
Az első találkozási alkalom november 27-én  pénteken este hét órától lesz,  Marosvásárhelyen az Ama Deus cukrászdában.

Közönségtalálkozó Csíksomlyón
December hónap elsőszombatján, azaz december 5-én, közönségtalálkozó lesz a csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi házban. A találkozó déli tizenkét órakor kezdődik és három órakor, az irgalmasság rózsafüzérének elimádkozásával ér véget. Ezen eseményen, melynek keretében sor kerül az önkéntestalálkozóra is, jelen lesz Karácson Tibor, műsorigazgató, több munkatárssal együtt. A találkozó után közösen veszünk részt az elsőszombati Mária-köszöntőn. Várjuk hallgatóinkat és önkénteseinket egyaránt.

MRE – Hírszolgálat, 2015. november 23.

About the author

maradmin

Leave a Comment