2015. november 9. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Novemberi  Mária Rádiós körút
Szilágyi László, rádiónk promóciós munkatársa, az elmúlt napokban, több helyszínre látogatott és találkozott a hallgatókkal. A körút ma ér véget Küküllőkeményfalván ahol délután négy órától lesz a közönségtalálkozó.

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai napon Gelencén  tartják az örökös szentségimádási napot. Várják a híveket a közös imádatra.

Szent Cecilia orgonakoncertek Kolozsváron
November hónap folyamán kerül sor, az egyházzene és zenészek védőszentjének, Szent Cecilia tiszteletére szervezett orgona-koncertsorozat XI. évadjára. A Szent Mihály templom gótikus falainak oltalmában, kiváló orgonisták tartanak hangversenyt változatos műsorral. A sorozat zárásaként, CD és kottás kötet bemutatóra kerül sor, amely Ruzitska György kolozsvári zeneszerzőnek állít emléket. Novemberben, hétfő esténként hét órától várnak minden érdeklődőt a Szent Cecilia orgonakoncertekre, amelyekre a belépés ingyenes. Szíves adományaikat az orgona-együttes karbantartására fordítják majd. A Szent Cecilia orgonakoncertek nyitó hangversenyére ma este hét órától kerül sor, meghívott előadók a nagyszebeni szász-evangélikus templom orgonistái.

Szent Márton emlékév megnyitása
2016-ban lesz Szent Márton születésének 1700. évfordulója. A pannonhalmi bencés szerzetesközösség 2015. november 11. és 2016. november 11. között megtartott Szent Márton-év rendezvénysorozatával üli meg patrónusa születésének évfordulóját.
November 11-én, szerdán, délután négy órai kezdettel a temesvár-józsefvárosi Notre Dame óvoda kis növendékei a jótékonykodó szent tiszteletére celebrált liturgián vesznek részt a plébániatemplomban. Az igeliturgiát körmenet követi, melyen a gyermekek és szüleik által készített lámpásokkal világítanak majd.

Belső Iránytű- Gyergyószentmiklóson
A Szent István plébánián november 13-án este hét órától, a Belső iránytű programsorozat keretében, Bartos Károly református lelkész tart előadást Hősök kerestetnek. A gyermekek félnek a sötétségtől, de a fiatalok miért félnek a fénytől? címmel.

Ruhagyűjtési akció Szatmárnémetiben
A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet november 14-én ismét cipő- és ruhagyűjtési akciót szervez Szatmárnémetiben. A  Régi ruhák új lehetőségek adakozásra nevet viselő akció keretén belül az adományokat a Szamos két partján az előre kiszabott pontokon gyűjtik majd össze az előre meghatározott időpontokban. A szervezett akció jó lehetőség arra, hogy a feleslegessé vált ruhaneműjét az ember ne a szemétbe dobja, terhelve a környezetet, hanem adománya újrahasznosítása és felhasználása által járuljon hozzá a rászorulók támogatásához.  

Segítséged mosolyt hoz egy gyermek arcára!
A Szent Erzsébet-gyűjtés évtizedek óta jelentős esemény a Gyulafehérvári Főegyházmegyei Caritas életében. Ebben az évben az adományaikat a hátrányos helyzetű gyermekek javára ajánlhatják fel, november 15-én, vasárnap, Erdély katolikus templomaiban. Szintén adakozni lehet a helyi Caritas-képviseleteknél vagy a Caritas adománygyűjtő bankszámlájára történő fizetéssel.

Szentignáci lelkigyakorlat Csíkszentdomokoson
November 23.-27. között személyesen kísért szentignáci lelkigyakorlatot hirdetnek a csíkszentdomokosi Szent Margit Házban. A lelkigyakorlat elemei: napi négy személyes elmélkedés, közös ima, észlelési testgyakorlatok, szentmise, csend a lelkigyakorlat teljes ideje alatt. A kísérők Ilyés Erika  és Darvas Piroska segítőnővérek. Jelentkezni, november 16~ig  lehet a 0743-753494 telefon számon vagy a darvas.piroska@yahoo.com címen lehet.

Hivatástisztázó hétvége fiataloknak
A székelyudvarhelyi ferences kolostorban, november 27-29. között kerül sor a Keresem az utam elnevezésű hivatástisztázó hétvégére. „Mindenkinek van egy ajándékba kapott hivatása, amelyet ha felismer, és válaszol rá, kiteljesedik az élete, megtalálja az igazi öröm forrását” – vallják a szervezők, akik hivatásukat kereső, tisztázni vágyó fiatalok számára kínálják ezt a programot. Jelentkezni Pantea Tibor ferences atyánál lehet a 0746-774.701-es telefonszámon,vagy a frtibi@gmail.com e-mail címen.

Segítő csoportok Székelyudvarhelyen
A Caritas Ki-út konzultációs programjának munkatársai októberben indították el a támogatói csoportot a szenvedélybetegek és hozzátartozóik számára. Kedd esténként azokat várják, akiknek saját vagy hozzátartozóik függése hatással van életükre. Érdeklődni a 0733–773 577-es telefonszámon vagy az orsolya.marton@gmail.com e-mail-címen lehet
Megalakult az Anonim Alkoholisták csoportja is. Szerdánként délután négy órakor várják mindazokat, akik változtatni akarnak eddigi függő életmódjukon. Az AA csoport címe: Székelyudvarhely, Rózsa utca 16/B.

MRE – Hírszolgálat, 2015. november 9.

About the author

maradmin

Leave a Comment