2015. október 17. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Újra Mariathon
A tegnapi  és a mai napon, újabb különleges gyűjtést, azaz Mariathont szerveztünk az Erdélyi Mária Rádióért. Várjuk és kérjük hallgatóinkat, hogy imáikkal és adományaikkal elősegítsék rádiónk fejlődését, hogy az még jobban és hatékonyabban tudja hírdetni a zűrzavaros hétköznapok közepette az Örömhír tiszta hangját. Még ma este kilenc óráig megtehetik, ha hívják adomanyvonalunkat, a 0259 420 777 vagy a 0359 420 777.
 
Egymillió gyermek imája a békéért
Egy venezuelai kezdeményezés 2005 óta arra hívja a gyermekeket, hogy minden év október 18-án a világ minden táján együtt imádkozzanak a családok, az országok és az egész világ egységéért, békéjéért. A nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai és tanárai ehhez a kezdeményezéshez csatlakozva holnap reggel kilenc órától a székesegyházban imádkoznak. 

Szentmise a Vártemplomban
Holnap, délután négy órakor a nagyváradi székeskáptalan tagjai, a jelenlevő papokkal és hívekkel közösen, esti dicsérettel egybekötött szentmisét végeznek a nagyváradi Vártemplomban. A szentmise főcelebránsa Kiss Albert, nagyvárad-olaszi plébános.

Szentségimádás Szentjobbon és Biharszentjánoson
A nagyváradi egyházmegyében újraéledt örökös szentségimádási nap hagyományának megfelelően október hónap harmadik vasárnapján Szentjobbon és Biharszentjánoson lesz a híveknek lehetősége a szentségimádásba bekapcsolódni.

Az ifjúság estje
Szentségimádást tartanak Szent II. János Pál pápa emléknapján a fiatalokkal, a fiatalokért. A négy magyar többségű egyházmegye ifjúsága október 22-én várja az imádkozni vágyokat. Az Egyházmegyei Ifjúsági Iroda kiküldte az eseményre összeállított imaanyagot a különböző plébániákra, így minden főesperességben, több helyen is megtartják a szentségimádást, kiemelten pedig: Szatmárnémetiben a Zárda templomban és Nagybányán a Szentháromság templomban este hét órától, Nagykárolyban a Kalazanci Szent József templomban és Máramarosszigeten a Borromeo Szent Károly templomban pedig fél nyolctól. 

Szent Lukács evangélista ünnepe Bikafalván
Holnap, a székelyudvarhelyi Szent Miklós plébánia, leányegyházközségének, Bikafalva búcsúünnepét tartják. A tizenegy órától kezdődő  ünnepi szentmise, meghívott szónoka, Jakab Lajos, vágási plébános.

 „Az embereket meg lehet ismerni a zenén keresztül, amit hallgatnak.”
Paulo Choelhotól választott idézettel, október 24-én nyolcadik alkalommal szerveznek korustalálkozót Székelyudvarhelyen. Az esemény kilenc órakor szentmisével kezdődik a Ferences templomban, majd a Szent Miklós templomban a kórusok bemutatkozására kerül sor. A meghívottak közül a magyarországi Komlói Pedagógus Kamarakórus az esti hat órás szentmisén és utána hangversenyt adnak  a ferences templomban. Mindenkit szeretettel várnak. 

Mária Rádió Világkonferencia
„Máriával a világ utcáin” mottóval immár hatodik  alkalommal kerül megrendezésre a Mária Rádió Világkonferenciája az olaszországi Collevalenzában (ejtsd: Kolleválencában) október 25-30 között. A háromévente megrendezendő konferencián előadásokon, kiscsoportos beszélgetéseken és persze közös imaalkalmakon vesznek részt a Mária Rádiók képviselői a világ minden pontjáról. A találkozó egyik csúcspontja lesz a Ferenc pápával való találkozás. Az eseményről több alkalommal élő közvetítéssel jelentkezünk.

Hétvégi szentmise közvetítések a Mária Rádióban
Vasárnap  egy szentmisét közvetítünk tizenegy órától  Gyergyótölgyesről.

Az időjárásról: vasárnap délelőtt előfordulnak naposabb időszakok, napközben fokozatosan egyre több lesz fölöttünk a felhő. Eleinte csak elszórtan, estétől többfelé vázápor. Napközben 15-19 fokra van kilátás.

MRE – Hírszolgálat, 2015. október 17.

About the author

maradmin

Leave a Comment