2015. október 24. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Élő Rózsafüzér zarándoklat Csíkszeredában
Ma reggel kilenc órakor kezdődött el a zarándoklat a csobotfalvi Szent Péter és Szent Pál templomtól és este hat órakor a Csíksomlyói Kegytemplomban zárul közös szentmisével. A zarándoklatba a nap folyamán bármelyik plébánián vagy bármely szakaszon be lehet kapcsolódni. Várják és hívják a helybélieket, hogy közösen imádkozzanak a városért, az egyházközségekért és népünk megújulásáért. 

Hálaadás fiatal erdélyi jezsuitákkal
A Marosvásárhelyi Jezsuita Egyetemi Lelkészség templomában a ma délután hat órakor kezdődő szentmise keretében megünnepelik András Csaba és Szász András jezsuitákat, akik szeptember 20-án tették le egyszerű örökfogadalmukat a Pesti Jézus Szíve Templomban. Ezen az estén együtt adnak hálát Csaba és András életéért és hivatásáért, együtt örülve és imádkozva azokkal, akik esetleg nem lehettek ott a budapesti fogadalomtételen. 

„Máriával a világ utcáin”
Ezzel a mottóval veszi kezdetét holnap a VI. Mária Rádió Világkongresszus az olaszországi Collevalenzában. A háromévente sorra kerülő konferencián előadásokon, kiscsoportos beszélgetéseken, különböző mühelymunkákon és közös imaalkalmakon vesznek részt a Mária Rádiók képviselői a világ minden pontjáról. A találkozó csúcspontja egy zarándoknap lesz Rómába, ahol Ferenc pápa személyesen fogadja majd a résztvevőket. A megnyitó  szentmise holnap este fél nyolc órától kezdődik, melyet rádiónk élő adásban közvetít. 

Szépkorúak köszöntése Marosvásárhelyen
Holnap a remeteszegi Szent Család Templomban a szépkorúakat ünneplik. A rendezvény délelőtt tizenegy órakor szentmisével kezdődik, de előtte lesz gyónási lehetőség is. Szentmise után egy rövid műsorral örvendeztetik meg a jelenlevőket melyet közös agapéval zárnak. Aki autós segítséget kér az el- és hazaszállításhoz, hívja Török Bernadettet a 0734-888.418-es számon. Hívnak és várnak mindenkit.

Szentségimádás Székelyhídon és a vincés nővérek kápolnájában
A nagyváradi egyházmegyében újraéledt örökös szentségimádási nap hagyományának megfelelően október hónap negyedik vasárnapján, azaz 25-én Székelyhídon és a vincés nővérek kápolnájában lesz a híveknek lehetősége a szentségimádásba bekapcsolódni.

Templombúcsú Monospetriben
Holnap tartják a monospetri plébániatemplom búcsúünnepét. Az esemény részeként fél tizenkét órakor megáldásra kerül az elkészült Boldog Bogdánffy Szilárd Közösségi Ház, majd kezdetét veszi az ünnepi szentmise, melynek főcelebránsa és ünnepi szónoka Pék Sándor esperes, nagyvárad-újvárosi plébános.

Népemért vállalom
A Mustármag megújulás szolgálat a Népemért vállalom zeneművet, már több mint 30 alkalommal mutatta be Erdély-szerte. Holnap este hét órától kerül sor egy újabb bemutatóra a zetelaki templomban. A zeneszerzők Csiszér László és Gyárfás Levente, a szövegíró Papp László nevében is szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Újra nyit az Egalitas vendéglő a Posticumban
A nagyváradi ifjúsági központban október 27-én, kedden délután hat és fél kilenc között újra várja vendégeit az Egalitas vendéglő, ahol fogyatékkal élő személyek főznek és szolgálnak fel. A Posticum projektje egy időszakos étterem, bárki betérhet, aki találkozni szeretne a „vendéglátókkal” és elfogyaszthatja az általuk készített ételeket. Ez alkalommal is a Down Egyesület fiataljai fognak főzni és felszolgálni. A menü kifizetésével a sérült fiatalok további tevékenységeit is támogathatják. A helyek száma korlátozott, ezért a helyfoglaláshoz előzetes bejelentkezés szükséges. Érdeklődni és jelentkezni a 0259-431.398-as vagy a 0744-504.051-es telefonszámokon lehet hétfő déli tizenkét óráig. 

Előadás a Virtuális Bolyai Egyetemen
Október 27-én, kedden este hat órára újabb találkozásra hívja hallgatóit a kolozsvári Virtuális Bolyai Egyetem. A meghívott Angi István egyetemi tanár Mikoron Dávid… A Kodályi paradigma címmel tart előadást, melynek helyszíne a Babes-Bolyai Tudományegyetem főépülete, a Farkas utca 1.szám alatt.

Belső Iránytű
A gyergyószentmiklósi Szent István plébánia és a Nyitott Akadémia közös szervezésében, a Belső iránytű programsorozat keretében, október 29-én, csütörtökön este hét órától A magánytól az összetartozásig címmel Pál Ferenc atya, mentálhigiénés tanácsadó tart előadást a gyergyószentmiklósi Művelődési Házban. Jegyeket a Művelődési Központban, a Szent István plébánián, valamint a Figura stúdió jegyirodájában lehet megvásárolni. Minden érdeklődőt várnak. 

Hétvégi szentmise közvetítések a Mária Rádióban
Holnap délután fél egy órától Csatószegről közvetítünk szentmisét, este fél nyolc órától pedig az olaszországi Collevalenzából közvetítjük a Világkonferencia nyitó szentmiséjét. Ezt a szentmisét képekkel is követhetik majd, a honlapunkon található elérhetőségen.
 
Az időjárásról: A hétvégén a reggeli órákban ködre kell számítani, de ezt követően szép őszi időre, több órás napsütésre van kilátás. A hajnalok csípősek lesznek, helyenként -4 C fokig csökkenhet a levegő hőmérséklete, napközben 12-16 fok között alakul a csúcshőmérséklet. 

MRE – Hírszolgálat, 2015. október 24.

About the author

maradmin

Leave a Comment