2015. október 3. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Találkozóra várja önkénteseit a Mária Rádió
Csíksomlyón folytatódik az önkéntes-találkozók sora, ma délután négy órától a ferences kolostorba várjuk önkénteseinket, ahol rádiónk műsorigazgatójával, Karácson Tibor atyával találkozhatnak. Holnap,  Tibor atya Maroshévízen lesz a fél tízenegy órás szentmisén, melynek végén beszél a rádióról a jelenlevő híveknek. Hétfőn Kolozsváron, a Nőszövetség termében, délután öt órára várjuk az önkénteseket. Kedden, október 6-án, délelőtt tizenegy órától Marosvásárhelyen, a Deus Providebit Házban, majd délután öt órától Székelyudvarhelyen a Szet Pio lelkigyakorlatos házban várjuk önkénteseinket. A következő helyszínekről hírműsorainkban értesítjük hallgatóinkat.

Szentmise Boldog Bogdánffy Szilárd ünnepén
Ma, Boldog Bogdánffy Szilárd  püspök ünnepén, délután hat órakor Böcskei László megyéspüspök szentmisét mutat be a nagyváradi székesegyházban. A szentmise szónoka Bogdán István érmihályfalvi plébános, tiszteletbeli kanonok. Jó alkalom ez a nap arra, hogy ünnepelt szentünk közbenjárását kérjük közösségeink, családjaink és saját magunk életére.

Elsőszombati Szűzanya köszöntő Csíksomlyón
Az októberi ünnepélyes Mária-köszöntő ma este negyed hétkor a rózsafüzér imádkozásával kezdődik. Hét órától szentmisére kerül sor, utána pedig a Tranzitus elimádkozása következik Szent Ferenc ünnepe alkalmából. A mai köszöntő is a gyertyás körmenettel zárul. A Mária-köszöntőt ez alkalommal is rádiónk élő adásban közvetíti.

Bérmálás Nagyvárad-Szőllősön
Böcskei László megyéspüspök holnap délelőtt a fél tizenegy órakor kezdődő szentmisém 11 fiatalnak és 5 felnőttnek szolgáltatja ki a bérmálás szentszégét a nagyvárad-szőllősi plébániatemplomban. A fiatalok felkészítését Pálos István plébános végezte.

Búcsú Nagytusnádon
A nagytusnádi templom védőszentje Assisi Szent Ferenc, az ünnepi búcsús szentmisét holnap fél egytől tartják, szentbeszédet mond Tamás Barna, a főegyházmegye ifjúsági lelkésze.

Újra nyit az Egalitas vendéglő a Posticumban
A nagyváradi ifjúsági központban október 6-án, kedden délután hat és fél kilenc között újra várja vendégeit az Egalitas vendéglő, ahol fogyatékkal élő személyek főznek és szolgálnak fel. A Posticum projektje egy időszakos étterem, bárki betérhet, aki találkozni szeretne a „vendéglátókkal” és elfogyaszthatja az általuk készített ételeket. Ez alkalommal a Down Egyesület fiataljai fognak főzni és felszolgálni. A menü kifizetésével a sérült fiatalok további tevékenységeit is támogathatják. A helyek száma korlátozott, ezért a helyfoglaláshoz  előzetes bejelentkezés szükséges. Érdeklődni és jelentkezni a 0259-431.398-as vagy a 0744-504.051-es telefonszámokon lehet október 5-ig, hétfő déli tizenkét óráig.
 
25 éves jubileumi Caritas-zarándoklat
A Gyulafehérvári Caritas negyedszázados évfordulóját ünneplik holnap, egy közös zarándoklattal a gyulafehérvári Szent Mihály székesegyházban. A délelőtt tizenegy órakor kezdődő ünnepi szentmisét Jakubinyi György érsek celebrálja. Az eseményre meghívást kap a Gyulafehérvári Caritas minden jelenlegi és volt munkatársa, önkéntese, partnere és támogatója, hogy együtt mondjanak köszönetet a múltért és kérjék a Jóisten áldását a következő időszakra.

Veni Sancte Kolozsváron
Holnap este hét órától tartja a Kolozsvári Egyetemi Lelkészség a Veni Sancte szentmisét a Piarista templomban. A szentmise főcelebránsa Kovács Sándor főesperes. Szeretettel várnak minden Kolozsváron tanuló egyetemistát. Az ünnepi szentmisét rádiónk élőben közvetíti.

Templombúcsú Újszentesen
Az újszentesi római katolikus templomot 1979-ben szentelték fel Mária, a Rózsafüzér Királynője tiszteletére. Idén a búcsút október 4-én, azaz holnap ünnepli a helyi római katolikus közösség. A délután egy órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Heinrich József tb. főesperes, óteleki plébános, román nyelven Kocsik Zoltán spirituális, a piarista templom igazgatója mond szentbeszédet.

Rózsafüzér Társulatok találkozója
Gyimesközéplokon holnap délelőtt tíz órától szentségimádással, rózsafüzér imádkozásával kezdődik, majd tizenegy órától szentmisével folytatódik a VII. gyimesvölgyi rózsafüzér társulatok találkozója. A szentmise után sor kerül a rózsafüzérek megáldására és az évi beszámolóra.

Megállás. Csendben. Istennel.
Személyesen kísért, szemlélődő lelkigyakorlatot tartanak október 8-11 között a csíkszentdomonkosi Szent Margit lelkigyakorlatos házban. Kísérők: Kedves Rita segítőnővér és Keresztes Zoltán plébános. Jelentkezni holnapig lehet a 0753-193665-ös telefonszámon vagy a rita.kedves@gmail.com email címen.

Hétvégi szentmise közvetítések a Mária Radióban
Ma este hét órától Csíksomlyóról, az ünnepélyes Mária-köszöntöről közvetítjük a szentmisét. Holnap két  szentmisét közvetítünk, délelőtt tíz órától Kisdengelegről, majd este hét órától a kolozsvári Piarista templomból közvetítjük a Veni Sancte szentmisét.

Az időjárásról: Hétvégén is több órás napsütésre számíthatunk. Az időnként megnövekvő felhőzetből egy-egy jelentéktelen zápor alakulhat ki. A középső ésészaknyugati megyékben feltámad a szél. Enyhébb lesz a hajnal, délután már 21-24 fokot mérhetünk. 

MRE – Hírszolgálat, 2015. október 3.

About the author

maradmin

Leave a Comment